2016. február 22., hétfő

Szíria

szr
Tegnapelőtt megszületett Szíriában valamiféle megállapodás egyfajta tűzszünetről. Több helyen el is indultak a szír kormány humanitárius segélyszállítmányai.
Aztán megtörtént a “csoda”! Először a Homsz-tartománybéli Al-Zahra városban robbantott két autóbombát az ISIS. Ez még a reggeli órákban volt.
Majd délután Damaszkusz Seyed-Zeinab negyedében is lecsapott tegnap az dzsihadista féregszervezet. Két öngyilkos merényletben 32 civil vesztette életét.
A Bal-Rad-nál valamicskével komolyabb elemzők megállapításai szerint “AZ A” valamiféle megállapodás arról az egyfajta tűzszünetről immáron felejthető dolog.
A polgárháborúban aktívan részt vevő felek körében amúgy sem okozott nagy meghatódást a tűzszünet híre. Már ha eljutott hozzájuk egyáltalán. Mert legalábbis a fő hadszíntereken nagy látszata valamiféle fegyvernyugvásnak nem volt.
Aleppo környékén a kormányhadsereg tegnap estére újabb hat települést latorjait vágta hidegre. A szír légierő pedig kibombázta fészkeikből Aula, Biza, Dana és Tadef zsiványbandáit, akik nem csak az elpusztult cimborák tetemeit, de a sebesült martalóckollégákat is a hadsereg gondjaira bízva távoztak “angolosan”.
Ma hajnalra lerendezték a kormányerők az Aleppo-katlan maradványlatorjainak sorsát is. A 800 martalócegyednyi dzsihadista “friss erőt” jószerével fél nap leforgása alatt teljes mértékben likvidálták. (Török oldalon már gyűlik az újabb alapanyag.)
Este az offenzíva parancsnoksága közleményben tudatta, hogy a stratégiai fontosságú hőerőmű “apróbb karcolásoktól” eltekintve, lényegében sértetlenül a kormányerők kezére került.
Latakia tartományban sem tétlenkedtek latorirtásilag a kormányhadsereg és a vele szövetséges milíciák. Ard el-Bata, Belt es-Assus, Deyruni, Kabuh, Hamrad és Hakura Tahtaniya településeket féregtelenítették késő estig.
Deir ez-Zor-ban patkányjáratot robbantott a Köztársasági Gárda. Becsléseik szerint száznál több dzsihadistát legalább nem kell elföldelni.
Al-Hasakah tartomány területén Ras al-Ain, Tel-Tamer és Tall-Hamis illetékes dzsihadista latorparancsnokai összesíthették új zsiványfészkükben a kormányerők ténykedésének köszönhető zsoldmegtakarítást. Szép summa kerekedhetett ki.
http://www.balrad.com/2016/02/22/sziria-65/


Mihelyt a cionista,mocsadék,nyugati férgek légzőkészüléken tartott gyilkos hordái vesztésre állnak,rögtön tűzszünetért üvöltöznek,hogy tudják amúgy igen-igen szétzilált soraikat rendezni.Sokadig háborús helyen játszák el ezt a trükköt,csodálom,hogy a győzelemre állók beveszik ezt a cumit.De most úgy néz ki,talán nem.Irtani őket az utolsó szálig,egyébként mi pusztulunk általuk.Mint ahogy ez már sok millió ember életébe került.Majd ha már egy darab sem maradt belőlük,akkor a győztesek szabhatják meg a “tűzszünetet”Addig usa,nato stb. kuss.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése