Bizonyítottnak látszik a tény: Donbasszban a valcmanisták a berlini alkutárgyalások hírére kezdtek el “kakaskodni”-számukra kedvezőbb pozíciót szerezni az újabb fegyverkivonási határozat megszületése előtt! A poziciószerzés az nem igazán sikerült.
Amúgy sem tettek eleget a korábbi megállapodásoknak sem, hiszen egyfolytában alkalmaztak provokációik alkalmával 100 milliméternél nagyobb kaliberű aknavetőket és lövegeket. Hiszen a “pufferzónából KIVONT” 152 mm-es tarackjaikkal ágyúzták ma is Donyecket, Gorlovkát, Szpartakot, Zsobunkit, Novomarjevkát, Karlovkát, Jelenovkát, Sirokinot. Más-kisebb kaliberű-tűzszerszámokat is természetesen bevetve.

Ilyen pusztítást nem 7,62-es kaliberrel lehet okozni!
Alekszandr Zaharcsenko ma reggeli parancsa értelmében a népköztársasági erők bármi áron kell hogy tartsák Peszkit és a donyecki repülőteret. Ez a mai nap folyamán már viszonylag könnyen ment, mert a valcmanista horda igencsak lelombozódott az utóbbi két nak sikertelenségei és veszteségei okán. Ráadásul ma éjfélkor véget ér a pravoszláv Húsvét utolsó napja is. Ami pedig a milicistákat eléggé visszafogta.

A Luhanszki Népköztársaság területén is “régen visszavont” nehéztüzérséggel támadott a martalóchad. Bahmutkát, a 29. számú blokkposztot, és a Szmelo mellett lévő híres-hírhedt 31.számú blokkposztot is újra és újra kóstolgatja-ma is ezt tette-a pribékbanda, de a foguk mindahányszor belevásolt a kísérletezgetésbe.
Zselobokot viszont alaposan beterítették aknavetőgránáttal ma a martalócok. Hat helyi lakos halt bele a gránátesőbe.
https://balrad.wordpress.com/2015/04/14/donbassz-ma-30/