2015. április 14., kedd

Morzsák a szomszéd asztaláról

ÍGY HAZUDNAK ŐK:
1. Poros Jankó tegnap Merkel banyával beszélt telefonon. Sok egyéb mellett, hangsúlyozta: a donyeckieknek EL KELL ENGEDNIÜK A TÚSZOKAT (amin a hadifoglyok értendők).
VALÓJÁBAN:
A donyecki néphadsereg mostanáig az ukrán hadifoglyok többségét elengedte. (De legalábbis a katonákat – a terrorkülönítmények harcosai némileg más kérdés. Igaz, ma a repülőtérnél egy ukrán katona – sebesülten – fogságba esett, a kórházban műtétet hajtottak végre rajta.)
VISZONT: donyecki adatok szerint csaknem 1400 harcosuk, illetve a népi rendszer hívei, aktivistái – mindmáig ukrán fogságban vannak. Donyeck ombudsmana szerint ennek az 1400 fogolynak egy jó részét az ukrán fél már nem is tudná visszaadni. IDŐKÖZBEN UGYANIS UKRÁN BÍRÓSÁGOK SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLTÉK ŐKET (például “szeparatizmusért”, “terrorizmusért”.)
A MINSZKI MEGÁLLAPODÁS ÉRTELMÉBEN MINDEN, a mostani polgárháborúval összefüggésben, politikai okokból elítéltet AMNESZTIÁBAN KELLETT VOLNA MÁR RÉSZESÍTENI. És mivel ez nem történt meg, a szerencsétlenek nagy része továbbra is ukrán börtönökben sínylődhet.
2. Eduard Baszurin, a HM szóvivője tegnap bejelentette: az ellenség által megszállt Avgyejevka városában a néphadsereg felderítői LENGYEL ZÁSZLÓT LÁTTAK EGY ÉPÜLETRE KITŰZVE. (Tehát az ukrán hadseregben lengyel zsoldosok is harcolnak.)
Baszurin elmondta: a junta részéről éppen a minap vádolták meg a néphadsereget, hogy LENGYEL ZÁSZLÓ FELHASZNÁLÁSÁVAL, úgymond, PROVOKÁCIÓRA KÉSZÜL.
Tehát a junta – kétszer is – újra bedobta kedvenc fegyverét: A NÉPHADSEREGET VÁDOLJÁK MEG AZZAL, AMIT ŐK KÖVETTEK EL (vagy készülnek elkövetni).
Igor Sztrelkov feltárta: a (kelet-) ukrán repülőterekre napi 5-6 teherszállító gép érkezik, megrakodva fegyverekkel. Halálosakkal is.
Fény derült egy másik, kedvenc nyugati módszerre is. A NATO hadgyakorlatot tart Ukrajnában – majd a külföldi résztvevők “ottfelejtik” a magukkal hozott fegyverzetet, tankokat, páncélosokat.
Vélhetően ilyenek lehetettek a Linzben, majd Pesten, és onnan a Záhony felé vezető vasútvonalon látott Bradley tankok is.
Készülnek Donbassz és Donyeck ellen!

(Cs. S.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése