2015. április 14., kedd

74 NASA tudóst, mérnököt és orvost öltek meg az elmúlt két évben - Mi folyik a színfalak mögött?

Alberto Behar (47 éves) NASA tudós egy repülőgép szerencsétlenségben halt meg 2015 januárjában Los Angelesben, ezzel 74-re emelkedett a halott tudósok száma az elmúlt két évben. (1)

Alberto Behar segített annak bizonyításában, hogy valaha víz volt a Marson, és két Mars küldetés során is dolgozott. Robotikai szakértő is volt, aki azt kutatta, hogyan működhetnek a robotok mostoha körülmények között, mint például a víz alatt, vagy vulkánok belsejében.

Az elhunyt tudósok szokatlanul nagy száma az elmúlt években felvetette a kérdést, hogy ezek a halálesetek gyanúsak, vagy sem?

Behar szakértő pilóta volt, repülőoktató volt repülőgépen és helikopteren - az időjárási körülmények tiszták voltak, de valamilyen okból a gépe veszíteni kezdett a magasságából. Kashif Khurseed, a Van Nuys Repülőtér pilótája elmondta: "Nem tudom, hogy mi lehetett az oka. Nagyon jól tájékozott, hozzáértő és alapos volt."

Ez csupán egy a neves tudósok körében bekövetkezett számos gyanús haláleset közül, az elmúlt két év során 74 vezető orvos és NASA tudós halt meg, mely eseteket hivatalosan szinte kivétel nélkül öngyilkosságnak vagy balesetnek nyilvánították. Glenn Thomas (49 éves) az Egészségügyi Világszervezet szóvivője, és állítólag az Ebola és az AIDS szakértője volt. Thomas rajta volt az MH17-es járat fedélzetén, amikor 100 másik kutatóval együtt lelőtték a Maláj Légitársaság gépét 2014 július 17-én. (2)

Glenn Thomas
Joep Lange (59 éves) vezető AIDS kutató, valamint a Nemzetközi AIDS Társaság (IAS) egykori elnöke is az MH17-es járaton utazott. Mindannyian egyazon nemzetközi AIDS konferenciára tartottak. Egy csapásra megölték az AIDS vezető szakértőinek nagy részét, mielőtt részt vehettek volna egy globális konferencián. (3)

Joep Lange
Melissa Ketunuti (35 éves) egy gyerekorvos volt, aki a daganatokra specializálódott, ő szintén egy AIDS közösséggel dolgozott Botswanaban. Gúzsba kötötték, és Philadelphiában, saját házának pincéjében felgyújtották. (4) Dr. Anne Szarewski (53 éves) egy méhnyakrák szakértő volt, úttörő szerepet jászott a méhnyakrák elleni vakcina létrehozásában. (5)

Melissa Ketunuti
Szarewskit holtan találták londoni otthonában 2013 decemberében. A férje órákat töltött a bejárati ajtó átfúrásával, melyet felesége belülről zárt be, amikor rájött, hogy meghalt, és a mai napig nem tudja senki, hogy mi ölte meg. A halála után indult egy vizsgálat, de semmi meggyőzőt nem találtak.

Anne Szarewski
Talán az egyik legellentmondásosabb tudóshalál az elmúlt években Shane Truman Todd (31 éves) esete volt. 2012 június 31-én holtan találták, teste egy hullaházban volt Szingapúrban, ő villamosmérnök volt. (6)

Egy olyan fajta szigorúan titkos gépen dolgozott a kínaiak számára, amelyről úgy hitték, hogy egy védelmi fegyver. Shane azt mondta a családjának, hogy nem volt elégedett azzal, amit csinált, és féltette az életét, és állítólag arra kérték, hogy kompromittálja az Egyesült Államok biztonságát.

Otthagyta az állását, és emiatt el kellett mennie Kínából. Haza akart repülni, de előtte egy héttel az utolsó munkában töltött napja után meghalt, miután az ismeretlen gépen dolgozott. Tisztességtelen játékot gyanítottak, és a családja elkezdett kampányolni az igazságért. A kínai tisztviselők azt mondták, hogy megvizsgálják az ügyet, és megpróbálják kideríteni, hogy gyilkosság, vagy öngyilkosság történt, de azóta sincsenek válaszok.

Shane Truman Todd
A felsoroltak csak egy kis töredéke azon tudósoknak, akik gyanús körülmények között haltak meg. Még több rejtélyes tudós halálról itt olvashatsz bővebben: http://www.stevequayle.com/index.php?s=146.

Mindezek az emberek vagy vezető orvosszakértők, vagy vezető mérnökök voltak, és felmerül mindenkiben a kérdés, hogy vajon mit tudhattak, amiért meg kellett halniuk? Vagy mindez csak egyszerű véletlen?

Olyan időben, ahol az összeesküvés közhelyes, egyre nehezebb különbséget tenni aközött, hogy mi lehet összeesküvés, és mi az, ami csupán egy egyszerű és sajnálatos esemény. Mindenesetre hihetetlenül gyanús, hogy ezen halálesetek közül miért olyan sok az, ami különös. Ezek az emberek, akiket megöltek, talán olyan érzékeny információkhoz fértek hozzá, melyeket bizonyos kormányzati tisztviselők nem akartak nyilvánosságra hozni?

(1) - http://www.dailymail.co.uk/news/article-2905123/
(2) - http://www.bbc.com/news/uk-england-lancashire-28363989
(3) - http://www.abc.net.au/news/2014-07-21/cooper-hiv
(4) - http://www.dailymail.co.uk/news/article-2307171
(5) - http://www.dailymail.co.uk/news/article-2520360
(6) - http://www.cbsnews.com/news/48-hours-did-a-son-die

Neon Nettle
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/04/74-nasa-tudost-mernokot-es-orvost-oltek.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése