2015. április 17., péntek

Hazafiság Maradék-Ukrajnában

Némi életképek (videók) is arról, hogyan fog a mai Ukrajna – a “kommunizmus” mellett – a nácizmus ellen is harcolni:
Egy 22 perces dokumentumfilm az ukrajnai nácikról (németül):

A ZDF német hírcsatornával indít. A Krím közelében amerikai-ukrán (és még néhány más NATO-állam részvételével) tengeri hadgyakorlatot tartottak. 2014. szeptember 8-án, KELLŐ ALÁFESTÉSKÉNT A PÁR NAPPAL KORÁBBAN ALÁÍRT (ELSŐ) MINSZKI FEGYVERSZÜNETI MEGÁLLAPODÁSHOZ.
k10
dnyepr
Jönnek a párhuzamok az egykori német, és a mai ukrán nácik között. (Különösen, ami a jelképeiket illeti). Mutatják az “Azov” terrorhadosztály jelképeit. Amik A WAFFEN SS JELKÉPEI VOLTAK (és amelyeket Németországban betiltottak). Azt is mutatják, honnan erednek. Egy Wewelsburg nevű középkori várból, amely Himmler kedvenc főhadiszállása volt. A vár legnagyobb termének (Obergruppenführer-Saal) kőpadlóján láthatók a jelképek: a “fekete nap” (vagy “wewelsburgi kerék”), illetve a “Farkasangyal”. De láthatók ukrán katonák sisakjain az “SS” felirat, illetve a horogkereszt is.
k1
Ukrán honleányok AKKOR
Az “Azov” június 13-án bevette Mariupolt (annak képei láthatók). Egy hónappal az után, hogy – a Győzelem Napján – már egyszer rajtaütöttek a városon. Szétlőtték a város rendőrkapitányságának épületét, ahol bennégett húsz, a nép oldalára átállt rendőr (néhányat pedig elhurcoltak). A megvadult fegyveresek a város utcáin fegyvertelen civilekre lőttek.
k2
A náci osztagparancsnok azután Kijevben, az igazságügyminiszter oldalán parádézik. (Erre kérdezi a film narrátora: “okos dolog-e hadműveleti zónába nácikat küldeni?”
A ZDF bemondója az orosz propagandára panaszkodik.
Korabeli német filmhíradókban képsorok a “német-ukrán” fegyverbarátságról, galíciai városokban (Kolomea) megtartott nagygyűlésekről a náci hadsereg szolgálatába szegődött ukrán segédcsapatok vonulásairól. Néhány mai kép: alig látható különbség az akkori és mai jelvények – no meg vonulások – között.
Egy idős úr valami olyasmin mereng, hogy a Nyugat miként szorítja vissza Oroszországot “az ázsiai sztyeppékre”. A NATO erőszakos nyomulásával miként csinálnak ellenséget maguknak Putyinból ostoba és korlátolt amerikai politikusok. Az idős úr már akkor (2006-ban) felhívta a figyelmet: micsoda mentalitásbeli különbség van Kijev és Ukrajna keleti része, a Donbassz között.
k5
Azután képek ukrán szélsőjobboldali fiatalok kiképzéséről – megemlítve ennek során az amerikai kormány erre költött dollármilliárdjait. A fiatalokat Galíciában, illetve balti államok (Észtország) területén lévő NATO-támaszpontokon képezték ki. Van egy mondat (ami miatt a lengyelek tiltakoztak is), miszerint 2013 SZEPTEMBERÉBEN (tehát még a Majdan előtt!) Sikorski lengyel külügyminiszter a Jobb Szektor 86 fiatal tagját MEGHÍVTA KATONAI KIKÉPZÉSRE, egy valamilyen lengyelországi bázisra.
Láthatjuk a kollektív agybaj megnyilvánulásait Ukrajnában. A végén említés: NÉMETORSZÁG TÁMOGATJA AZ UKRAJNAI NÁCIKAT.
Hitlerjugend.ua

Ezen a videón kevés szöveg van. Láthatjuk viszont a masírozásokat, amelyek közben jelszavakat üvöltöznek. Ezekről tudni kell: ISMÉT HASZNÁLATBA KERÜLTEK A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ NACIONÁL-FASISZTA OSZTAGAINAK JELSZAVAI, JELKÉPEI (így például a Jobb Szektor vörös-fekete zászlaja, mely zászló 70 egynéhány éve az UPA (Ukrán Felkelő Hadsereg) nevű fasiszta osztag lobogója volt.

Néhány a jelszavak közül (többnyire ezeket üvöltözik különböző rendezvényeken is: “Dicsőség Ukrajnának! – A hősöknek dicsőség!”.
“Dicsőség a nemzetnek! – Halál az ellenségre!” “Ukrajna mindenek fölött (über alles)!” “Muszkákat a bitóra!”
k3
Lvov (Lemberg) megyében állt egy emlékmű. Egy vegyes házaaságból született, 1943-ban a banderisták által meggyilkolt 5 éves kisfiú emlékműve. A NAPOKBAN EZT AZ EMLÉKMŰVET LEBONTOTTÁK!
Az elsőnek említett köszöntés mára mindenkinek kötelező. Kötelező zárszavak minden politikusi beszédben. Olyannyira kötelező, hogy ha például egy fasiszta suhanc berikkant a kocsiba: “Dicsőség Ukrajnának!” – és a sofőr nem vágja rá nyomban a köszöntés második felét, könnyen megütheti a bokáját.
A téren eszementen ugrabugráló fiatalok is ezeket a jeszavakat ordítják – leghosszabban azt, hogy “Muszkákat a bitóra!” Két suhanc az előordító.
k9
Az ugrándozás szertartása – állítólag – a múlt télről, a Majdanról ered. Velünk ellentétben Ukrajnában nagyon kemény hideg volt, és “a békés tüntetők” ugrándozással melengették magukat. Az ugrándozásból ma már rituális szertartás lett, az eksztázisban egy idő után feltétlenül eljutnak ide. Rituálévá vált az ugrabugrálás közbeni szöveg: “Aki nem ugrál, az moszkál (mármint, muszka)!” Ez olyan imperatív, hogy ezek után nem lehet nem ugrabugrálni, együtt a többivel, mint valami hülye.
Az angyali gyermek a kocsiban is úgy gőgicséli a kocsiban a jelszavakat, mint akit felhúztak. Nyilván a jó édes anyukája taníttatta be vele. Még alig tud beszélni, de máris gőgicséli: “Aki nem ugrál,…) ÉS GŐGICSÉLI AZT IS: “MUSZKÁKAT A BITÓRA!”
k8
Ilyen szellemben folyik a mai fiatalság nevelése. (Nem lehet elég korán kezdeni.)
A végén a két csitri “előadását” már régebben lefordítottam (noha ukránul van, az orosz sgeítségével megértettem):
ANGYALI UKRÁN LÁNYKÁK …
Tévé felvétel, egy szobában (vagy lakásban)
Két kislány (olyan 13-14 éves formák). Tekintetük kihívó, dacos.
Az egyik kezében kés és húsbárd, a másikéban fejsze
Első kislány: (gúnyos, fenyegető hangon): “No, mi van moszkal (muszka)?
Második kislány: (ugyancsak gúnyos, fenyegető hangon): Beszélgessünk?
Első kislány: Dicsőség Ukrajnának! (egy mindenkire kötelező fasiszta köszöntés első fele)
Második kislány: A hősöknek dicsőség! (a fasiszta köszöntés második fele). Dicsőség a nemzetnek! (Meglóbálja a fejszét)
Első kislány: HALÁL A MOSZKALOKRA (muszkákra)!”
(Az első kislány sokatmondóan egymáshoz köszörüli a húsbárdot és a kést. A második előrébb lép. Mindkettőjük tekintete kihívóan, gúnyosan, dacosan villan.)
k7
Az októberi parlamenti “választások” után a II. sz. HÁBORÚS BŰNÖSKÉNT KIVÉGZETT ROMAN SUHEVICS FIA LETT AZ UKRÁN PARLAMENT KORELNÖKE

https://balrad.wordpress.com/2015/04/17/hazafisag-maradek-ukrajnaban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése