pihi
Donbasszban lassan elfogynak a martalócdrónok, és a milicisták már azon törik a fejüket, hogy át kéne térni a gránátvadászatra. Merthogy abból ma azért több volt mint “bezpilotnyikból”-azaz pilóta nélküli repülő alkalmatosságból.
Azt is megfejtették a népköztársaságiak, hogy a valcmanista latrok idegeire jótékonyan hat az EBESZ-ellenőrök hada, amelyek lassan már elérik a milicisták létszámát, és végre Nyalókakirály pribékjei között nyüzsögnek.
Viszonylagos nyugalom ide vagy oda, azért néhány helyen-kiváltképp az avgyejevkai és a dzserzsinszki-latortüzérség lőtávolán belül volt ok izgalomra.
Gorlovkát Dzserzsinszkből ágyúzták a martalócok, míg Donyeck “Oktyrjabszk” kerületét és a “Volva-Centert, valamint Szpartakot és Zsabicsevot-no meg a donyecki repteret-Avgyejevkából bombázták. Igaz nem nagy hévvel, de az is eléggé idegesítő lehetett a célterületen tartózkodóknak. Áldozatokról, sebesültekről nincs értesülésünk.
Nyikisinoban olyan műveletekbe kezdett az EBESZ, hogy a háború után nyugodtan elszegődhetnek Hollywoodba. Kameraerdő telepítését végzik. A helyiek már csak mosolyogva, barátságos ábrázattal mernek közlekedni. Állítólag több híresen józan életvitelú nyikisinoi nős férfiember igencsak aggódik a sok kamera láttán.
A luhanszki végeken Popasznaja mellett volt egy kis anyázás a szembenálló felek között, de ott is lecsitultak délután háromra a felek. Szizoje-térségében szintén volt egy kis összeszólalkozás késő délelőtt, de ebédidőre elsimult a dolog.
Novoajdarszk-járászba Krimszkojenál már komolyabb perpatvar tört ki. Itt már aknavetők és rakétagránátok is “játszottak” délelőtt, de a felek hasai délben inkább ebédelésre ösztökélték a gazdákat. Ebéd után-tele hassal meg-már senkinek sem volt kedve a vita folytatásához.
Különben is: hétvége lesz! Csendes üzemmód!

https://balrad.wordpress.com/2015/04/17/donbassz-ma-32/