Kardigan szultán kirántotta a gyufát. Minden kétséget kizáróan polgárháborút robbantott ki országában a megalomán, őrült maffiavezér. A Kurd Munkáspát gerilláival való eddigi csatározásokat a háború szintjére emelte! A kurdok fölvállalták a háborút, és vállalják a hat török katona halálát okozó tegnapi buszrobbantást.
A tegnapelőtt este Ankarában történt robbantásban a török légierő 22 pilótája halt meg.
Tegnap késő este a török hadsereg tüzérsége vad bosszúhadjáratot indított az Aleppotol északra fekvő kurd enklávéban található Efrim település ellen.
A tüzérségi támadásnak igen sok civilhalottja lehet. Az éjszaka beálltával a mentés is mehnehezült, ezért a hatóságok még csak becslésekbe sem mernek bocsátkozni az áldozatok számát illetően.
halkrh
A szíriai hadszíntereken tovább pusztítja a szír kormányhadsereg és a vele szövetséges milíciák a “mérsékelt” és kevésbé mérsékelt bűnbandákat.
Latakia, Aleppo, Homsz, Damaszkusz tartományokban, a Daraa-kazánban, Deir ez-Zor-ban egyaránt nyomulnak előre a kormányerők, és csak tegnap több mint ezer martalóccal gazdagodott a Paradicsom.
Latakiában az utolsó rablóvárat-Kinsibat-is bukták a pribékek. Megindult a harc Beit Dzhanuro településért, ahonnan hanyatt-homlok menekülnek a banditák. Cak már mincs hová-merre!
Homsz-tartományban a”Liwa al-Iman” bűnbanda vezére Abderai Rezech Abid Qazi Miz a baj közeledtére még az utolsó pillanatban kereket oldott. Szaud-Arábia felé vette az irányt. Magára hagyott bandájából hírmondó sem maradt.
Ahogy telnek a napok februárban, úgy csökken a Nyugat által is támogatott “mérsékelt” terroristabandák zölddel jelölt területe. Az elmúlt két hétben a szír kormányerők és a térképen sárgával jelölt kurdok alaposan megnyirbálták a Nyugat és Kardigan által abrakolt bűnbandák élettereit, ráadásul egy stratégiailag igen fontos, Törökországgal határos térségben.
http://www.balrad.com/2016/02/19/sziria-62/