A migrációs válságról szóló megbeszélés után Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke azt mondta, hogy minden tagországnak be kell tartania a közösen hozott jogszabályokat, így a menedékkérők elosztására vonatkozó megállapodást is.
tj
A közös felelősségvállalás és a tagországok közötti nagyobb szolidaritás vezethet a migrációs válság rendezéséhez – mondta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke közös, péntek hajnali sajtótájékoztatóján.
A migrációs válságról szóló, munkavacsorával egybekötött megbeszélésen a migránsáradat hatékonyabb kezeléséről volt szó. Az ülésen résztvevő politikusok egyetértettek abban, hogy nincs értelme a válság megoldását célzó, egymástól független terveknek, amelyek csak megosztják az uniót. Egy egységes uniós tervet kell megalkotni. Donald Tusk a megbeszélés után azt mondta, hogy minden tagországnak be kell tartania a közösen hozott jogszabályokat, így a menedékkérők tagországok közötti elosztására vonatkozó megállapodást is. A migrációs válság rendezésének érdekében március elején újabb EU-török találkozót tartanak – jelentette be Donald Tusk.
Jean-Claude Juncker azt mondta a tanácskozáson részt vevő politikusok egyetértettek abban, hogy nincs más megoldás a migrációs problémára, az együttműködés Törökországgal. Juncker azt is mondta, hogy reméli minden tagállam a probléma megoldására összpontosít, és ennek érdekében azok az országok is részt vesznek a migránsok elosztásában, amelyek korábban ettől elzárkóztak.
Angela Merkel német kancellár a munkavacsora után arról beszélt, hogy Európa szempontjából a legfontosabb az, hogy a schengeni rendszer ismét működjön. Ennek feltétele a külső határok védelme, a hot spotnak nevezett regisztrációs központok megfelelő üzemeltetése, az EU-Törökország akcióterv maradéktalan végrehajtása, a migránsok unión belüli áthelyezése, valamint a menekültstátusra nem jogosultak visszaküldése.
(faktor)
Bal-Rad komm: Rusk: “…minden tagországnak be kell tartania a közösen hozott jogszabályokat, így a menedékkérők elosztására vonatkozó megállapodást is…”
Juncker: “…reméli…ennek érdekében azok az országok is részt vesznek a migránsok elosztásában, amelyek korábban ettől elzárkóztak…”
-Reméljük, hogy Tusk is, Juncker is már jól be voltak rúgva ma hajnalban, amikor ezeket mondták! Azt is reméljük, hogy Döbrögink már ki volt ütve!-és csak azért nem károgott, hogy MEGVÉDIK A MAGYAR HATÁROKAT ÉS A MAGYAR EMBEREKET!
-Ám ha józanak voltak, és Döbrögink bujdosik a nyilatkozattétel elől!-nekünk “reszeltek!”






EU-csúcs: Megfenyegették a visegrádi országokat

A fejlesztésekre szánt uniós támogatások csökkentésével fenyegette meg a visegrádi országokat Matteo Renzi olasz kormányfő, amennyiben nem vesznek részt a migrációs krízis hatékony kezelésében – közölte újságírókkal az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozónak részleteit ismerő brüsszeli forrás péntek hajnalban.
Newly nominated Italian Prime Minister Matteo Renzi gives a press conference on February 19, 2014 after consulting several Italian parties on forming a new government, at Montecitorio Palace, the Italian Chamber of Deputies, in Rome. Italy's centre-left leader Matteo Renzi was nominated to be the European Union's youngest prime minister on February 17 and immediately outlined an ambitious reform plan, promising "energy, enthusiasm and commitment" to revitalise the eurozone's third largest economy.  Renzi said he intends to formally accept the position of prime minister on February  22, ahead of a confidence vote in his new government.  AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO        (Photo credit should read ANDREAS SOLARO/AFP/Getty Images)
Az uniós vezetők csúcstalálkozóján a migrációs válság lehetséges megoldásairól folytatott vitán Matteo Renzi azzal fenyegette meg Magyarországot, Csehországot, Lengyelországot és Szlovákiát, ha nem vesznek részt a menedékkérők tagországok közötti elosztásának rendszerében, csökkenthetik a fejlesztésekre szánt kohéziós alapból származó uniós pénzeket.
“A migrációs krízis minden európai országot érintő közös európai probléma” – hangsúlyozta az olasz kormányfő.
“Ha ezek az országok nem mutatnak szolidaritást, akkor az unió költségvetése is kevesebb szolidaritást fog mutatni irányukban” – tette hozzá.
Ez a támogatás a volt szocialista országok elmaradottabb régióinak felzárkóztatására szánt, hétéves, 2014-2020 közötti periódusban folyósítandó strukturális alapokra vonatkozó támogatást érintheti – tájékoztatott a neve mellőzését kérő brüsszeli forrás.
Az alap legnagyobb befizetője Németország és Franciaország után Olaszország.
Mivel a menedékkérők számának növekedésével a befogadó országok kiadásai fedezésére uniós támogatáshoz folyamodnak, az unió hat hónapos elnökségét ellátó Hollandia felvetette annak lehetőségét, hogy a strukturális alapok egy részét szükség esetén a migrációs válság kiadásaira fordítanák…
Meghökkentő javaslattal állt elő Cameron
Komoly ellenállásba ütközött számos tagállam részéről David Cameron újonan beterjeszett javaslata – állítják névtelenséget kérő források az Európai Tanács csúcstalálkozóján.
Nem csak 13 évig korlátoznának bizonyos juttatásokat a britek, hanem a brit miniszterelnök állítólag egy másik, heves vitákat kiváltó felvetéssel is előállt,
amely az uniós munkavállalók nem Nagy-Britanniában élő gyermekei után járó családi pótlék csökkentésére vonatkozott.
A név nélkül nyilatkozó EU-illetékes azt közölte, Cameron új javaslata szerint ebben az esetben nem csökkentenék, hanem teljesen megszüntetnék a családi pótlékot, és ez nemcsak az újonnan érkezőkre, hanem a már a szigetországban dolgozókra is vonatkozna.
(atv.hu/MTI)
Bal-Rad komm: Na menjünk csak sorba! (És most csak a saját házunk táját nézzük meg. Magyarorszádot!)
Mely országok tarolták le a MI HAZÁNKAT leginkább? Hát bizony Németország, Franciaország, Olaszország!
Bármiféle szolidaritást vállaltak-e velünk, amikor lepusztították A MI ORSZÁGUNKAT? Bizony nem! Sőt! Elnézték, hogy helytartóik-POLITIKAI MAFFIÓZÓINK!-egyre vadabb ütemben marcangolják a MAGYAR LAKOSSÁGOT! Ezért a marcangjogért, és a “felzárkóztatási alapoknak” nevezett júdáspénzért kapta meg az említett három ország Magyarország kifosztásának jogát!
Csökkentik a júdáspénzt!-fenyegetőznek most! Mert-állítólag-nem eléggé szolidáris velük a “magyar” qrmány! Amely “magyar” qrmány még a csökkentés lehetőségének gondolatától is viszketegséget meg hideglelést kap!
Csökkentik! Hát azzal megintcsak a pórnéppel csesznek ki! Hiszen qrmányunk a betervezett zsákmányt mindenképpen elvaskárolja! MERT AZ NEKIK JÁR! A JÚDÁSPÉNZ!
Ami ha nyugatról nem jön-összerabolják itthon!
De tudják mit? HÁT NE FIZESSÉK A JÚDÁSPÉNZT! DE SZOLIDARITÁST SE VÁRJANAK TŐLÜNK!
Nem akarunk migránsokat! BELSŐ DOLGAINK ELINTÉZÉSÉT MEG BÍZZÁK RÁNK!
Döbrögink az este rettenetesen dölyfölt a televíziókban! “Megvédtük az angliai magyarokat!”-károgta melldöngetve!
NEM ÚGY NÉZ KI JELENLEG! Igaz, estig még van idő! Még sikerülhet, ha Cameron haver is úgy akarja!