Soros György hidfo.ru
Soros György álcivil szervezetek sokaságát működteti Magyarországon, hogy ezáltal befolyásolja, irányítsa hazánk közéletét. Gyöngyösi Márton mai sajtótájékoztatóján azonban közölte: a Jobbik ismét javasolni fogja a civil szervezetek átvilágítását. A nem-kormányzati szervek átláthatósága nemzeti érdek, annak hiánya pedig nemzetbiztonsági kockázat.
“Az Információs Hivatalt is felügyelő kancelláriaminiszter a migráció kapcsán fölvetette Soros György felelősségét, illetve meglebegtette azt, hogy bár bizonyítékok rendelkezésre állnak, ezek nem nyilvánosak. A Fidesz képmutatását, kétszínűségét, opportunizmusát és hiteltelenségét mi sem mutatja jobban, minthogy képes korábbi bőkezű mentorával is szembefordulni, hogyha az érdekei éppen ezt diktálják.” – mondta Gyöngyösi Márton mai sajtótájékoztatóján. A kormánypárt politikusai az utóbbi hónapok során visszatérő jelleggel hangoztatják, hogy Soros György pénze fellelhető minden balliberális párt és számos civil szervezet mögött. Utóbb a 888.hu közölt egy rövid összesítést azokról a magyarországi szervezetekről, melyek Soros alapítványain keresztül kapják működési forrásaikat. Ennek kapcsán azonban tudható, hogy hazánkban nem csak a balliberális ellenzéket és a fél civil szférát fizeti Soros György: Magyarországot ma is olyan politikusok irányítják, akik közül sokan Soros pénzén váltak politikussá.
“Mit tudunk a Fidesz és Soros György kapcsolatáról? Azt például, hogy egy régi, egy szövevényes és egy igencsak sokrétű kapcsolatról beszélhetünk, hiszen már a ’80-as években Soros Györgynek óriási szerepe volt abban, hogy a kommunizmus/szocializmus idején már antikommunista követelésekkel fellépő Fidesz mint politikai mozgalom szárba szökhessen”. – mondta Gyöngyösi. “Ilyen módon rendszeres találkozókra is sor került a Fidesz alapítók – Kövér László és Orbán Viktor -, valamint Soros György közt. 1987-ben Soros György mint befektető és mint támogató támogatta a Századvég tanulmánysorozatoknak a megjelenését, amivel a Bibó kollégiumot támogatta, és ilyen értelemben maga Orbán Viktor és maga a Fidesz volt felelős annak a támogatásnak az elköltéséért, amit a Soros Alapítvány utalt ki nekik.”
A politikus azt mondta, nem csak Soros György volt a szponzora Orbán Viktor oxfordi tanulmányainak, de ugyanígy Soros György volt a szponzora a jelenlegi kormánykommunikációért felelős kormányszóvivőnek, Kovács Zoltánnak, akinek a teljes egyetemi tanulmányait a Közép-Európai Egyetemen (CEU) Soros György finanszírozta.
“Aki az elmúlt 25 évben követte a Fidesznek a politikáját, az jól láthatja, hogy ezt a pár millió forintot a Fidesz nagyon nagylelkűen meghálálta és megszolgálta. Hol liberális pártként, hol álnemzeti pártként, hol kormányon, hol ellenzékben, de mindent megtett a Fidesz azért az elmúlt 25 év során, hogy Magyarországot kiszolgáltassa mind politikai, mind gazdasági, mind biztonságpolitikai értelemben a Nyugatnak.”
Gyöngyösi szerint Soros György egyik fontos célkitűzése, hogy Magyarországot és az egész közép-kelet-európai régiót a Nyugat gyarmataként, az egypólusú világrend szolgálatában a Nyugat gyámsága alá vonja – ebbe az irányvonalba illeszkedett a Fidesz két évtizednyi politikája, ami most egyik hónapról a másikra csapott át Soros György elleni sajtóoffenzívába. Ugyanakkor, a politikus emlékeztet, hogy a Jobbik korábban már javasolta a nem-kormányzati szervek (NGO-k) teljes átvilágítását, amit a Fidesz akkor elutasított.
Gyöngyösi Márton a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Soros Györggyel kapcsolatos vádak újbóli középpontba kerülése miatt a Jobbik nemsokára ismételten javasolni fogja a nem-kormányzati szervek átvilágítását. “Kíváncsian várjuk, hogy ebben az új helyzetben a Fidesz hogyan fog erre reagálni, és a támogatást biztosítani fogja-e ehhez a kezdeményezéshez, hiszen úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi világban az NGO-knak, a nem-kormányzati szerveknek az átláthatósága nemzeti érdek, annak a hiánya pedig nemzetbiztonsági kockázatokat is jelenthet.”
Soros György szponzori tevékenységének újbóli előtérbe kerülése eközben arra mutat rá, hogy nem csak a balliberális oldalt finanszírozza az amerikai zsidó milliárdos, hanem az elmúlt két évtized során a politikai paletta tekintélyes hányadát Soros György pénzén nevelték ki. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon a rendszerváltás során nem demokratikus átmenet, hanem bőkezű társadalmi mérnökösködés történt.
A valódi civil szféra mint társadalmi tényező megmaradása érdekében szintén fontos Soros György álciviljeinek kiszűrése, hiszen a valódi civil szervezeteket is hitelteleníti, ha egy amerikai milliárdos valós támogatása miatt a külföldről finanszírozottság vádját lehet általánosítani az ország összes civil szervezetére.

http://www.hidfo.ru/2016/05/megkezdodik-soros-gyorgy-civiljeinek-kiszurese/