2015. augusztus 11., kedd

Donbassz: “katlan” alakul?

Szergej Taruta volt donyecki gubernátor a kijevi udvari televízió műsorában jelentette ki: Maradék-Ukrajna nyugati-határmenti-régióinak lakossága kiutat abban lát a bajaira, hogy Lengyelországhoz, Romániához vagy Magyarországhoz csatlakozhassanak.
Taruta szerint a lakosság beleunt a problémákra, és a Maradék-Ukrajnából történő kiváláson agyalkodik.
Azzal a kijelentéssel sokkolta Valcman birtokának kevésbé informált alattvalóit, hogy a hatodik mozgósítás az említett régiókban teljesen kudarcot vallott. A népek Oroszországba, vagy a szomszéd EU-s országokba mentek. Hivatalosan-dolgozni! Vagy bevették magukat a Kárpátok erdeibe! Márpedig ez azt jelenti, hogy senki nem akar harcolni Kijev érdekeiért!
Donbasszban viszont “fokozódik a helyzet”! Néhány hete (talán kettő?) jegyeztük meg egy tudósításban, hogy érdemes Donbassz déli részére fókuszálni a figyelmet. Meg arról is említést tettünk, hogy népköztársasági berkekben ismét elhangzott a “katlan” kifejezés. A tegnapi nap és a mára virradó éjszaka történései arra utalnak, hogy Ilovajszk emléke kísért-jövőként!
zvezda
A kijevi vezérkar főnöke tegnap késő este bejelentette: “MOSTANTÓL (!) fenntartják maguknak a jogot a tüzérség elsőkénti bevetésére, támadó célzattal!” (Mert ugye Donbassz városait EDDIG a népköztársaságiak tüzérsége ágyúzta-rakétázta. Kijev szerint.)
Tekintettel arra, hogy az egykori ilovajszki katlan eléggé közel van az eseményekhez.
Mára virradóan ugyanis Novolaszpát már valóban támadta a latorhorda. A település demilitarizált jellegét éberen vigyázó köztársaságiak pedig erélyesen figyelmeztették a martalócokat ötletük általuk való elfogadhatatlanságára. A figyelmeztetés eredményeként megteltek Volnovaha kórházai-klinikái. Most a brigantivezérek kétségbeesetten követelnek vért a város lakóitól, de a volnovahaiak nem tolonganak véradásra. Bizonyos hírek szerint így viszont VÉRLEVÉTEL LESZ!

Tegnap kora este hoholtankot zsákmányolt Bjelaja Kamenykánál a milicia. Csak le kell mázolni rajta a fehér csíkokat, kitűzni rá a DNR zászlaját!-és használatba lehet venni.
A térségbe özönlik a latorhad. Pavlográdon keresztül Szlavjanszkból, Kramatorszkból, Artyemovszkból és Konsztantyinovkából árad a martalócsereg és technikája Granyitnoje Volnovaha és Mariupol térségébe.
Dnyepropetrovszkba tegnap 250 hoholtemet szállítottak. Szükséges a front ukrán oldalán lévő hűtőkapacitás felszabadítása.
zszsu
Az, hogy délen mozgolódás támadt, nem igazán jelent Donyecknek és környékének fellélegzést.
Mára virradóan a város Oktyrjabszkij és Kujbisev kerületét, és a donyecki repteret ágyúzták a latortüzérek Avgyejevka irányából.
Gorlovka lakóisem alhattak nyugodtan mára virradóan.
Peszkiben pedig gorombulnak a felek.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/11/donbassz-katlan-alakul/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése