2015. július 19., vasárnap

Nagybereznától-Donyeckig

Kárpátalján a Nagybereznai-járásban hatalmas hadi csörtetés közepette zajlik a “keressük de nem találjuk őket” bújócskázás. Pedig égen-földön, éjjel-nappal zajlik a kutakodás Jaros tizenegy bujdosója után. Helyiek és környékbeliek véleménye szerint teljesen fölöslegesen. Hiszen ha csak békésen heverésznek a rengeteg mélyén, vígan elkerülik a megtalálást.
Több kecske és egyéb lábasjószág gazdái viszont morognak, hogy a “hajtóvadászat” miatt állataikat nem hajthatják ki a patakpartokra.
Teljesen más miatt morognak a népek-ugyancsak joggal-1200 kilométerrel keletebbre, Donbasszban. A valcmanisták itt őrájuk vadásznak, és gyilkolják őket. Mára virradóan kiváltképp Donyecknél tettek ki magukért a latrok. Tegnap dél óta folyamatosan ágyúzzák Donyecket.
A város “Aurora” és “Kujbisev” kerületeit ágyúzták. Az éjszakai időpontra tekintettel az áldozatokra vonatkozóan nincsenek adatok. Annyi biztos, hogy vannak civil áldozatok. Halottak, sebesültek egyaránt.
Makejevkát és Szverdlov falut is ágyúzta mára virradóan a valcmanista latortüzérség.
Élénkül a Mariupol-frontszakasz!
Sirokinot ma reggelre ismét bombázták a martalócok.
Lebegyinszknél is összecsapások voltak.
Éjfél óta Sztarognatovka és Csermalik térségében a népköztársasági erők komoly csapásokat mértek tüzérséggel és rohamcsapatokkal Valcman latorhordáira. A jelentések szerint a pribékbandák nagyon sok egyedet vesztettek a térségben mára virradóan.
A Bal-Rad információi szerint Granyitnoje térségében MAGYAR TŰZKERESZTSÉG IS megesett-SIKERREL!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése