Háromtagú magyar banda bénította meg többször is az elővárosi vonatközlekedést a dán fővárosban. Egy héten hatszor is álltak miattuk a vonatok. Bíróság elé állították őket, akár hat évet is kaphatnak a Dániában eddig precedens nélküli ügyben.
Több száz méter rézkábelt lopott el Koppenhága környéki vasútvonalakról egy magyar bűnbanda. A három magyar férfit már bíróság elé állították. Összesen 108 ezer korona (kb. 4,5 millió forint) értékben loptak – értesült a Bors koppenhágában élő magyaroktól.
A három vádlottat akár hat év börtönre is ítélhetik, de eddig még nem ítéltek el senkit ilyesmi miatt.
A kábellopás miatt egy időre megbénult az elővárosi vonatközlekedés, amit 350 ezeren vesznek igénybe nap mint nap Koppenhágában. A dánok értetlenül álltak a számukra eddig ismeretlen jelenség előtt: valaki kábeleket lop, hogy aztán koronára váltsa a hulladéktelepen. Egy hét alatt hatszor álltak a vonatok a sorozatos lopások miatt.
A hatóságok végül a hulladéktelepeket végiglátogatva akadtak a gyanúsítottak nyomára.
A dán lapok nem írták meg, hogy magyarokról van szó, de árulkodó, hogy a hatóságok magyar tolmácsot kértek a kihallgatásokra.
(HVG)
Bal-Rad komm: Rézművesék munkát vállaltak a dán vasutaknál. A dán bűnüldöző szervek pedig MAGYAR tolmácsot kértek. A naivak. Ezek szerint még nincs értesülésük arról, hogy a “magyar” rendőrségnél már vagy tíz éve képeznek rézműves nyelveken beszélő tolmácsokat. A magyar személyi igazolvány korántsem biztos, hogy elegendő etnikai bizonyíték! “Fedőokmány”! Államilag kibocsájtott!
Azért jó lett volna látni a dánok ábrázatát, amikor megtudták, hogy miért nem járnak a vonatjaik?