2015. február 5., csütörtök

A nyugati latorszövetség NEM FOGJA FELADNI OROSZORSZÁG LETIPRÁSÁNAK SZÁNDÉKÁT!

A Süddeutsche Zeitung értesülése szerint átfogó ukrajnai béketervet terjeszt elő kijevi és moszkvai tárgyalásain Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök. A német kormány cáfolta a lap jelentését, de az ukrán elnöki hivatal már kommentálta is a tervet, amely szerintük reményt ad a tűzszünetre.
Merkel és Hollande csütörtök este kezdtek tárgyalásokat Kijevben, de az általuk kidolgozott terv részleteiről nem közöltek semmit.
Az újság úgy tudja, a béketerv értelmében azonnali fegyvernyugvásról állapodnának meg és arról, hogy az oroszbarát kelet-ukrajnai szakadárok autonómiát kapnának egy, a korábban tervezettnél jóval nagyobb területen – írja pénteken megjelenő számában a német lap, amely szerint Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter már csütörtöki rigai és varsói tárgyalásain is ehhez a tervhez próbált támogatást szerezni.
A tavaly szeptemberi minszki megállapodásoknak a nehézfegyverek kivonására és a fogolycserére vonatkozó része az új tervben is szerepel. A harcoló felek között akkor kijelölt elválasztó vonal azonban ma már nem tartható. A szeparatisták azóta közel 1500 négyzetkilométernyi területet foglaltak el, s ennek egy részét a béketerv figyelembe venné.
Petro Porosenko ukrán államfő számára a lap szerint egyértelművé akarják tenni, hogy ez az utolsó esély arra, hogy Ukrajnát megmentsék egy drámai katonai vereségtől és a gazdasági összeomlástól. Vlagyimir Putyin orosz elnököt ugyanakkor azzal fogják megfenyegetni, hogy a jövő héten újabb szankciókat léptetnek életbe Oroszországgal szemben.
A német kormány még az este cáfolta a Süddeutschen Zeitung jelentését. “Ez a jelentés téves” – mondta a dpa hírügynökségnek Berlinben a kormány egyik szóvivője.
Az ukrán elnöki hivatal ennek ellenére már kommentálta is a béktervet, amely szerintük reményt ad egy tűzszünetre a kelet-ukrajnai régióban. A terv a Donyec-medence egyfajta decentralizációját tartalmazza – jelentette ki csütörtökön Jevhen Perebijnisz ukrán külügyi szóvivő egy tévéinterjúban.
A tisztségviselő megjegyezte, hogy valószínűleg Moszkva a kelet-ukrajnai konfliktus befagyasztását szeretné, a Donyec-medencét olyan képződménnyé változtatva, amely fékezi Ukrajna reformtörekvéseit és közeledését Európához.
“Azok a megbeszélések, amelyeket most folytatunk, azon alapulnak, hogy a Donyec-medence különleges helyzete csakis úgy valósulhat meg, hogy az ukrán vezetés kontroll alatt tartja az ottani folyamatokat, valamint megmarad ellenőrzése az orosz-ukrán határ fölött” – közölte Perebijnisz. Hozzátette, az viszont, hogy milyen szintű decentralizáció menjen végre Ukrajnában, azt az ukrán parlamentben és a vezetésben vitatják majd meg.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…Azok a megbeszélések, amelyeket most folytatunk, azon alapulnak, hogy a Donyec-medence különleges helyzete csakis úgy valósulhat meg, hogy az ukrán vezetés kontroll alatt tartja az ottani folyamatokat, valamint megmarad ellenőrzése az orosz-ukrán határ fölött…”-nyilatkozza a kijevi hiénahatalom hadoválója!
Nyilvánvaló, hogy ilyen feltételt (bizony!-KIJEV FELTÉTELEKET SZABNA!) Donbassz nem fogadhat el! Zaharcsenko már a hét elején kijelentette: “Donbassz már soha nem lesz Ukrajna része!” (Márpedig a kijevi junta ezt szeretné elérni.
Ezzel együtt is kénytelen lesz Kijev végrehajtani a NAGYOK döntését, ami viszont Oroszország szempontjából-ha ebbe az egyezségbe belemegy-annyit fog érni, mint halottnak a csók! Egyrészt mert hatalmon marad továbbra is egy russzofób, neonáci NATO-USA-EU-barát kijevi latorhatalom-tömeggyilkosságoktól véres karmokkal, másrészt pedig nyer a Nyugat Oroszországgal szemben. Katonái háborítatlanul települhetnek majd Oroszország ukrajnai határaihoz. MINDEN NYUGATI IGÉRET ÉS FOGADKOZÁS ELLENÉRE!
Teljesen nyilvánvaló, hogy a “HollMerk-béketerv” egy egyeztetett EU-NATO Oroszország-ellenes trükk része. Hiszen Kijevben az amerikai külügyminiszter már a fegyvercsomagot mutogatja-bontogatja, miközben az USA európai helytartó békeénekekkel próbálják kábítani-elandalítani a Kremlt.
Egy viszont biztos!
A nyugati latorszövetség NEM FOGJA FELADNI OROSZORSZÁG LETIPRÁSÁNAK SZÁNDÉKÁT!
Csak remélni lehet, hogy Moszkva felismeri az üveggyöngyöt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése