2015. február 5., csütörtök

Donbassz fronthírei

Megjött a Luhanszki Népköztársaság Fegyveres Erői “Légierejének” étvágya. A tegnapelőtti sikeres rajtaütésben olyan eredményt produkált a “légierő” egyetlen SzU-25-ös csatagépe a “katlan” fölött, amire csak komoly tüzérségi összevont erők lettek volna képesek.
A tegnapelőtti siker inspirálta a prológot. Ma délelőtt ismét lecsapott a luhanszki légierő! Szinte majdnem ugyanott. A Gyjebalcevo-Artyemovszk közötti útnak a “katlanszakaszán” aprított.
ler
A légimatinét Valcman latorjai nem nagyon élvezték. Négy tankjuk, féltucat teherautójuk, és két páncélozott csapatszállítójuk-no meg azok latortartozékai-került fel a mai kijevi havárialistára.
A gyakorlati eredményességnél is fontosabb azonban a luhanszki légierő lélektani hatása. Amíg a junta légiereje nem mer felszállni a banditák támogatására, Nyalókakirály pribékhordái teljesen kiszolgáltatva pisloghatnak mostmár az ég felé is! Mert a végzet mostmár onnan is leselkedik rájuk, és igencsak alapos okkal feltételezhető, hogy még korántsem “lakott jól”! Azaz: várható, hogy újból és újból lecsap!
Nem tudni, hogy volt-e szerepe a légierő csapásának abban, hogy ma délelőtt a jó ideje már szorongatott (Санджаровкa)Szanzsarovkát a népköztársasági erők “menetből” elfoglalták, töménytelen valcmanistát foglyul ejtve. (Azok valószínűleg megadták magukat a milicisták eljövetelének hírére, mert harctevékenységet a jelentés nem említ.)
tankiszti
Peszkinél ma reggel ismét elkezdte molesztálni a milicia Valcman martalócait. Hadd érezzék a törődést a pribékek!
(Azért az mosolyogtató, ahogy az alábbi videon a milicista tanklövész Grisa ügyködik. Lövés-kapsznikidobás-lövés-kapsznikodobás! Kibújás-szemle-visszabújás! Aztán ismét lövés-kapsznikidobás-lövés-kapsznikodobás-kibújás-szemle-visszabújás! És így tovább.

Donyecket, Gorlovkát, Makejevkát ma délelőtt is bombázta a latortüzérség. Ismét csak kizárólag civil létesítményeket és lakónegyedeket. (Az alábbi video a tegnapi donyecki mészárlás után készült. A hároméves kissrácnak szerencséje volt. Ő csak megsebesült.)

A donyecki repülőteret ma délelőtt ismételten támadták Kijev zsoldosai. Tüzérséggel és lövészegységekkel kídérleteztek ismét! Ismét rajtavesztettek.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/05/donbassz-fronthirei/

csam

Nyalókakirály latorhordáinak “dicsőséges tettei” viszik esti donbasszi összefoglalónk prímjét.
(Константиновкa)Konsztantyinovkánál véres belháború tört ki a megadás gondolatával visszavonuló nemzeti gárdisták, és a megrendszabályozásukra siető jobbszektoros büntetőkülönítmény között. A jarosista fasiszta fenevadak a nemzeti gárdisták felségjelzéseit használva ronzottak az önkéntesekre, és a vad lövöldözésben a teljes alakulatotot lemészárolták. Azaz-mindössze féltucatnyi gárdista tudott a vallomásuk szerint eredetileg közel kétszáz fős bagázsból megmenekülni Gorlovka felé, ahol megadták magukat a miliciának. Elmondásuk szerint a nagy kavarodásban jónéhány neonáci patkány is elpusztulhatott.
Donyecket nyár óta nem érte olyan vad tüzérségi támadás, mint ma. A város szinte minden részére hullottak a latorgránátok. 8 civil halt bele a terrorba, és 33-an sebesültek meg.
Avgyejevka-környékén folyamatos harcok voltak ma. A népköztársaságiak szeretnék kiszorítani a városból a valcmanistákat.
(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszka és Bahmutovka környékén szintén egész napos összecsapások voltak.
Gyjebalcevonál még tovább szűkítette a gyűrűt a milica. Több helyen már a város külső peremeibe is behatoltak. Gyjebalcevoból egyébként dél tájban “kitört” egy kisebb csoport valcmanista, akik megadták magukat.
(Мирный)Mirnyijből 29 helyi civil lemészárlásáról, és mintegy ötven megsebesítéséről kaptunk híreket. Itt a beszámoló szerint a martalócok válogatás nélkül lőttek kézifegyverekkel mindenkire és mindenre. A lakóházakra RPG-gránátvetőkkel lőttek, és felrobbantottak egy benzinkutat is.
Popasznajánál úgyszintén harcok közepette szorította ma a martalócokat a kisebbik “északi katlanba” a milicia. Ma délután egyébként egy még nem pontosított típusú kijevi repülőgép lelövéséről is beszámolt a népköztársasági erők katonai szóvivője, Eduard Baszurin.
(Kаменкa)Kamenykában, (Новогригоровкa)Novogrigorjevkában, (Санжаровкa)Szanzsarovkában (Красный Пахар)Krasznyij Paharban, (Малоорловка)Malaorlovkában és (Новоорловка)Novaorlovkában a népköztársasági erők teljes mértékben átvették az ellenőrzést. Már csak a (Могила Острая)Mogila Osztraja domb egyik felén vannak valcmanisták.
(Стаханов)Sztahanovot és (Троицкое)Troickojet lőtte a latortüzérség.

Uglegorszk lakosságának kimenekítése tegnap
(Чернухино)Csjernuhinonál heves harcok voltak ma, de a népköztársaságiak visszafogták magukat. A civilek kivégzésével fenyegetőznek a városba beszorított és bekerített bérgyilkosok.
(Селидово)Szelidovo vasútállomására éjjel-nappal ontja a kijevi junta az erősítést. Donyeck ellen készülnek.
(Славяносербск)Szlavjanoszerbszk, (Золотое)Zolotoje és (Новотошковкa)Novotoskovka környékén tüzérségi párbajok voltak ma egész nap.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/05/donbassz-ma-19/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése