Az "Együtt - A Korszakváltók Pártja" nevű képződmény szerint nincs szükség az orosz-magyar gázszerződés újratárgyalására, Magyarországnak inkább az Európai Energia Unióhoz kell csatlakoznia.
Szelényi Zsuzsanna szerint az orosz gáz vásárlásához "politikai ígérvényt is kell tenni." A radikális atlantista párt ehelyett az Európai Energia Unióhoz csatlakozna, és Washington felé tenne politikai ígérvényt. Tehát azt nevezik alternatívának, hogy kiszolgáltatnák hazánkat egy olyan hatalomnak, ami jelenleg Európai Egyesült Államok néven végleg el akarja törölni a térképről Magyarországot.
Hídfő.net.ru | Szelényi Zsuzsanna
Az Európai Energia Unió megvalósításának lehetőségeiről egyébként a Nemzetközi Energiaügynökség január közepén egy kimerítő elemzést adott ki, miszerint még nagyon korai egy Európai Energia Unióról beszélni, annak megvalósítása csak hosszú távon elképzelhető, a következő években semmiképpen nem jelent alternatívát. Ehhez ugyanis előbb egységesíteni kellene Európában a keleti és nyugati hálózatokat, ami nem csak pénz-, de időigényes is. Egy jelenleg még nem létező, a szakértők szerint is csak húsz éves távlatban megvalósuló projektet alternatívának nevezni egy olyan problémára, amit még idén meg kell oldani, pedig nem csak "politikai ígérvény", hanem felelőtlenség.
Kíváncsiak lennénk, hogy a radikális atlantisták mivel biztosítanák a fűtést több millió embernek jövő télen, ha az orosz gázszerződés helyett inkább egy nem létező projekthez csatlakozás mellett dönt a kormány.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/05/radikalis-atlantistak-brusszelhez-kotnek-magyar-gazellatast