A német kormány az utóbbi egy év folyamán több mint 21,3 milliárd eurót költöttek a migrációs válság kezelésére, és további 21,3 milliárdot különítettek el az idei költségvetésből, a pénzügyminisztérium pénteki jelentése szerint.
A Die Zeit beszámolójában az áll, hogy 2016-ban az ország 7,1 milliárd eurót költött a „migráció okainak kezelésére”. Többek közt megháromszorozta a humanitárius segélyek összegét, és további 1,4 milliárdot csoportosított át a válságövezetekben élők támogatására. További 1,4 milliárd eurót költöttek a migránsok fogadására, regisztrálására, a menedékjogot kérők átmeneti elszállásolására, 2,1 milliárdot pedig az újonnan érkezők „beilleszkedésének elősegítésére”. A menedékkérelmek áttekintése több mint 1,7 milliárd euróba került a német adófizetőknek.
A jelentésben az áll, hogy a kormány emellett több mint 9 milliárd eurót költött a helyi hatóságok, önkormányzatok támogatására, szintén a migrációval kapcsolatos kiadásaik miatt.
Németország a 2015-ös nagy migrációs hullám óta a bevándorlók egyik elsődleges célpontja. 2016-ban azonban már „csak” 280 ezer migráns érkezett, a belügyminisztérium adatai szerint főként Szíriából és Afganisztánból.

http://www.hidfo.ru/2017/01/sokba-kerul-a-nemeteknek-a-migransok-eltartasa/