2015. július 20., hétfő

Rendszert bontana az Európai Unió Magyarországon

Rendszerbontó népszavazás néven aláírásgyűjtési kampányt folytat az Új Magyar Köztársaság egyesület. A kampány célja, hogy populáris témák elővételével tömegbázissal lásson el Brüsszel érdekeit kiszolgáló szervezeteket.
A szervezők négy kérdésben akarnak népszavazást kiírni; hogy a választók támogatják-e a tankötelezettség korhatárának 18 évre emelését, az ingyenes iskolai étkeztetést, a kötelező kamarai tagság eltörlését, és annak kapcsán, hogy országgyűlési képviselő ne kaphasson nyugdíjat a mandátuma betöltése alatt. A populáris kérdésfelvetések önmagában rendszerbontó erőt nem jelentenek, de a kezdeményezést mégis “rendszerbontó népszavazásnak” nevezik.
új magyar köztársaság logó álcivil hidfo.ruEnnek hátteréről talán a szervezők által használt logó árul el legtöbbet. Az Új Magyar Köztársaság egyesület jelképe egy kokárda, mögötte az Európai Unió öt csillagával. A logó a francia forradalom mintájára kezdődő budapesti tüntetésekre való visszahivatkozás, mögötte az Európai Unió jelképével; összességében ez budapesti kormányellenes megmozdulásokra utal, ami mögött félig láthatóan Brüsszel áll. A logó elrendezése alapján azt mutatja, hogy az Európai Unió pajzsként tolja maga előtt a magyarországi kormányellenes megmozdulásokat.
Az Új Magyar Köztársaság egyesület kampánya a Demokratikus Koalíció már ismert politikai stratégiája mentén működik;
  • külső hatalom érdekképviseletének felvállalása belpolitikai előnyhöz jutás érdekében,
  • a szervezet népszerűsítése az éppen aktuális belpolitikai témák felhasználásával,
  • külpolitikai céljaik elfogadtatása populáris belpolitikai célok megfogalmazásával.
A kezdeményezést támogatásáról biztosította a Bajnai Gordon féle, jelenleg strómanokkal működtetett “Együtt”, a Fodor Gábort jelentő “Magyar Liberális Párt”, a Bokros Lajos féle “Modern Magyarországért Mozgalom”, és a kis pártként is felbomlóban lévő LMP-ből kiszakadt “Párbeszéd Magyarországért”.
A Nézőpont Intézet múlt hónapban végzett közvélemény-kutatása szerint Magyarországon az összes baloldali liberális párt támogatottsága együttvéve sem haladja meg a választókorú lakosság egyharmadát. Az egyesület részéről tehát egy marginális kisebbség legitimációs kísérletét láthatjuk, ami a népszavazás megtartása esetén bizonyos mértékű civil támogatást szerezne a Magyarországon Brüsszel érdekeit képviselő pártok kormányellenes megmozdulásaihoz. Amennyiben a népszavazás megtartására az OVB döntése miatt nem kerül sor, az némileg kevesebb civil résztvevővel ugyan, de szintén jó ürügyet biztosít számukra, hogy a kormány diktatórikus voltára hivatkozva Budapesten zavargásokat kezdjenek – mögöttük az Európai Unióval, ahogy az a logójukon is látható.

http://hidfo.ru/2015/07/rendszert-bontana-az-europai-unio-magyarorszagon/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése