nyaf
Donbassz lefutott hétvégéje igencsak “húzósra” sikeredett! Kiváltképpen a középső (donyecki) és a déli-Mariupol-környéki frontszakaszokon.
Vitán felül áll, hogy Donyeck bombázása nemzetközi hullámokat vert. Még Washingtonban is megmosolyogták a kijevi megmagyarázók helyzertjelentését, miszerint “a szakadárok lövik folyamatosan saját városaikat és falvaikat, így Donyecket is.” Liszenkoék legalábbis ezt próbálják meg beadni Maradék-Ukrajna alattvalóinak, és a nemzetközi közvéleménynek.
Amely közvélekedés igencsak zaklatott állapotba kerülhetett Gorlovka és Donyeck igencsak látványosra kerekedett-és igencsak sok áldozatot követelő-latortüzérségi szorgoskodás miatt.
Az északi fertályon csak Sztanyica Luhanszkánál, és a “Bahmutkán” voltak mára virradóan aknavetőzgetések. Lefülelt latorrádió-forgalmazások szerint az előbbi helyszínek legalább egy, az utóbbin minimum három bérgyilkos dobta fel a talpát. Három leolvadt BTR miatt is nyafogtak a latrok.
Gorlovka egész területe a martalóchorda tüzérségének belövéseitől szenvedett mára virradóan. Akárcsak Golma és Zajcevo.
Donyecktől délre kezd hevülni a térség. Marjinykáért nagyon erőlködnek Valcman pribékjei, de csak a pusztulásuk az eddigi egyetlen eredmény. Mára virradóan is jónéhány lator adhatta ki a páráját Marjinyka környékén.

Donyeck Kujbisev, Vorosilov, és Kijev kerületei romokban.
donb
Szpartakban már olyan komoly kárt a latortüzérség okozni nem tudott mint Donbassz fővárosában, hiszen Szpartakban jószerével már nincs ép lakóépület. Ám mivelhogy a valcmanista bérgyilkoshorda sokadik betörési kisérlete futott zátonyra Szpartaknál, a latortüzérség vad dühvel ágyúzza a település romjait. Szerencsére civilek már nincsenek Szpartakban. Mára virradóan is rendesen megszórták a falut.
A repülőtér sem “panaszkodhat”! Lövik a banditák éjjel-nappal, bár az eredményességére mi sem jellemzőbb, hogy Giviék azért szülinapi bulit tartottak tegnap. A tűzijátékot a latortüzérség “szolgáltatta”!

Peszkit és az ott folyó háborúskodást már fölösleges is említeni.
Egész éjszaka ágyúzta és sorozatvetőzte a latortüzérség Jaszinovataját, Zseljeznaja Balkát, Nyizsnyeje Lozovojét, Kalinovkát, Makejevkát és Jakovlevkát.
A Mariupol-frontszakaszon fölöttébb érdekes fejlemények várhatók. Az események kisértetiesen kezdenek hasonlítani a tavalyi ilovajszki latorirtásra. Valami hasonló dolog készül mostanság is, csak valamicskével nagyobb mértékű haváriára készülhet Kijev. Amely bejelentette, hogy esze ágában sincs visszavonni nehézfegyverzetét. Bizony könnyen előfordulhat, hogy párezer martalós vízibaleset áldozata lesz. Közel van ott Sirokino, meg az Azovi-tenger. Repesz, golyó, vízbefulladás. Válogathat a bérgyilkoshorda.

Az öregek üzenete a latroknak: “Álljatok hát ki szemtől-szembe velünk!”

https://balrad.wordpress.com/2015/07/20/donbassz-42/