2014. november 26., szerda

Donbassz: “laza” miliciák

Észak – Donbasszban a jelek szerint kizárólag a lakosság sanyargatásában és irtásában merült ki tegnap a délután és a késő este közötti időszak valcmanista ténykedése.
pus
Este 11 óra körüli időpontban Sztancija Luhanszkaja környékén felállított latortüzér ütegek lődöztek Luhanszk külvárosaira. Ugyanezt tették Novoajdar közelében is.
Fél éjfélkor a népköztársaságiak “Grad” ütegei nyitottak tüzet a Gyjebalcsevo és Csjernuhino környéki latorállásokra.
A megpiszkált pribékek pedig erre válaszul Verguljevkát kezdték lőne Gyjebalcsevoból.
obsz
Kirov tegnap délutántól egészen éjjel kettőig folyamatosan a valcmanisták célterülete volt. A jelentések szerint több tucatnyi városlakó esett áldozatul a kijevi barbarizmusnak. A fél város romokban – lángokban.

Donyeckből a tegnapi nap eseményeiról szóló jelentés azt emeli ki, hogy az utóbbi hónap legkegyetlenebb tüzérségi tüze zúdult a városra, további súlyos infrastruktúrális károkat okozva. Egy helyi járatú autóbuszt talált el tegnap egy latorgránát. Két utas a helyszínen meghalt.
A harctéri jelentések a felsoroltakon kívül nem emelnek ki egyéb más helyszíneket az összecsapások közül, megjegyezve, hogy a “megszokott halyeken” is voltak összecsapások.
Összességében véve éjjel két órától viszonylagos csend lett – van Donbasszban. A Bal-Rad információs csatornáitól érkező elemzések szerint a népköztársasági erők mindössze néhány helyen mértek tüzérségi válaszcsapásokat, ám támadó jellegű tevékenységet seholsem folytattak. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a milicia felszereltsége és létszáma alapján akár megsemmisítő csapást is képes lenne mérni a valcmanista hordára.
A kijevi udvar pedig ismét a “vájtfülű” világ nevetsége tárgyává vált. A negyvenezer Donbasszban tartózkodó, és Kijev ellen fenekedő rettenetes orosz haderőről és annak készülődéséről előadott hazugságaikat kénytelenek voltak annak tarthatatlansága okán hét és fél ezres létszámra redukálni. Tegnapra ez is túlzónak bizonyult, ezért aztán előálltak a Donbasszból hazafelé vonuló orosz hadsereg meséjével. (Meg kellene ugyanis tudni magyarázni, hogy hol is van, és mit is csinál a csak Kijev által vizionált félelmetes armada. Amit még az EBESZ mindenféle kereső – kutató eszközökkel felszerelt mefigyelői sem láttak.)
A Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság kormányai ugyanakkor tegnap javaslatot fogalmaztak meg nyugati és orosz békefenntartó erők Donbasszba vezényléséről. Nyilvánvaló, hogy ez az elgondolás az atlantista latrok ínyének nem tetszik. (A CSAK nyugati “békefenntartók” már igencsak kedvükre való lenne, de hát az meg nem kivitelezhető.)
Informátoraink szerint a diplomácia ténykedés és a miliciák jelenlegi csendessége a “mi mindent megtettünk – de minden hiábavaló volt!” állapota lehet, ami egyfajta megelőző állapot.
Hogy mit előz meg?
Erre talán hamarosan választ kaphatunk. (Mindenestre a közeljövőben esedékes egy Putyin – Nyalókakirály randi!)

https://balrad.wordpress.com/2014/11/26/donbassz-laza-miliciak/


Ma délelőtt Nyalókakirály latorsereglete némi éjszakai pihenőt követően ismét vad dühvel kezdte lőni tüzérséggel Donyecket.
csík
Avgyejevkától és Peszokból lövik sorozatvetőkkel és ágyúkkal a város északi és északkeleti kerületeit. Az avgyejevkai latrokat a milicisták tüzérsége támadja.
Intenzív tüzérségi tűz alatt állnak Donyeck “Kujbisev” “Kijev”, Szpartak”, “Lenin” és “Petrovszkij” kerületei. Délig összesen nyolc civil haláláról érkeztek jelentések Donyeckből.
bef
A város repülőterét “Grad” – vetőgépekkel lövik Peszki irányából, de ugyanebből az irányból lövi a valcmanista latortüzérség Donyeck “Putyilov” kerületét is.
Krasznogorovka és Tonyenkoje környékén újabb és újabb latortüzér – ütegek tűntek fel ma délelőtt, amelyek éppen “berendezkednek”!
Orlovkát és Adminposzjelok településeket gyújtógránátokkal lövik a zsoldosok.
Gorlovka alig egynapi szünet után ismét valcmanista ostromot él át.
A Jenakijevo déli védelmi ívét szintén lövi a latortüzérség. Két népfelkelő megsebesült.
tömb
Ebből a védelmi ívből viszont a népköztársaságiak tüzérsége veri a Gyjebalcsevo környéki banditákat.
Olhovatkánál aknavetőkkel és vállról indítható rakétagránátokkal semmisítettek meg egy latorposztot. A beszámoló szerint itt legkevesebb hat lator harapott aszfaltba.
Krasznogorovka és Berjozovo zsoldosállásait tarackokkal lötte ma délelőtt a milicia tüzérsége.
Dokucsajevszk irányába viszont egy viszonylag erős népköztársasági alakulat indult délben. Ezer fő, 15 harckocsi, 20 egyéb páncélozott jármű és tüzérségi lövegek, valamint egy “Grad” – üteg. Információnk a társaság céljait illetően nincsenek.
Novotroickoje és Nyikolajevka térségéből a népfelkelők sorozatvetőkkel lövik a pribékeket, azok viszont ugyancsak sorozatvetőkkel lőtték ezt megelőzően Jelenovkát. A városban négy civil meghalt a támadás következtében, három pedig súlyosan megsebesült.
sv1
Orlovo – Ivanovka latorjai a Sztozskovo és Petropavlovka környéki milicista állásokat lőtték tüzérséggel. Két milicista elesett.
Nyikisinonál reggel nyolc órakor kissé “rakoncátlankodta” valcman bérgyilkosai, de kilenc órára lehiggasztotta őket a milicia. De most legalább engedélyt kértek elhullott hordatársaik összeszedésére. A milicisták hat vagy nyolc egyed begyűjtését tapasztaltál.
Kamenykánál reggel erősen kezdtek a bérgyilkosok, de délre lezsibbadtak. Ebben szerepet játszhatott a népköztársaságiak tüzérsége is. Bár két milicista is elesett az ottani összecsapásban, és odaveszett egy “Ural” is.
Krasznyij Partizán térségében a népköztársaságiak rohamcsapattal támadták a pribékhordát. Állítólag “fölöttébb eredményesen”
Luhanszk környékén délelőtt csendes volt a táj. A kijeviek ÖT BEVONULÓ OROSZ KONVOJT vizionáltak ismét a környéken, amelyben nyolcvan harckocsit is látni véltek.
Trehizbenki, Krjakovka és Frunze környékein tüzérségi párbajok vannak. Szcsasztyje környékéről a latortüzérség a Veszjela Gora – hegy milicista tüzérségi állásait kezdte lőni délelőtt, án helyzeti hátrányuk hamarosan megmutatkozott.
Sztanyicja Luhanszkajánál megmerevedett a front. Zajlik a lőszerpocsékolás, de egyik fél sem bír a másikkal.
híd
Nyalókakirály banditái egész délelőtt sorozatvetőkkel lőtték Verhnyjaja Olhovát, Makarovot és Nyizsnyjetoplojét.
Mariupol környékén viszont néhány helyi gazda döntött úgy, hogy kihasználva a nyugalmat, szántogatnak egy kicsit.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/26/novorosszija-mariupol-kornyeken-egyes-gazdak-folytatjak-a-szantast/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése