Amit André Goodfriend ideiglenes ügyvivő tesz, egybecseng az amerikai külügyminisztérium elvárásaival – mondta Thomas Melia amerikai helyettes külügyi államtitkár. Szerinte Goodfriend egy igazi profi.
good
Thomas Melia az ATV-ben sugárzott interjúban, arra a felvetésre, hogy egyesek szerint már nincs szó barátságos párbeszédről, és az amerikai kormány beavatkozik a magyar belügyekbe azt mondta, hogy André Goodfriend az egyik legkiválóbb, legtöbbre tartott diplomatájuk, „igazi profi”.
Elégedettek vele
Azt is mondta, hogy André Goodfriend „pont azt a munkát végzi Budapesten, amivel a külügyminiszter és az Egyesült Államok elnöke megbízta, vagyis például kapcsolatot tart emberekkel a kormányon belül és a kormány kívül is”.
Tüntetésre járni kötelesség
Thomas Melia a budapesti tüntetésekre utalva elmondta, hogy a diplomaták bevett gyakorlatának számít, hogy személyesen figyelnek meg nyilvános eseményeket. Szerinte az az állítás, hogy az ideiglenes ügyvivő részt vett a demonstráción, nem teljesen igaz. „André Goodfriend azt tette, ami a munkája, és a főnökei nagyra értékelik Washingtonban”.
Goodfriend marad Magyarországon
Arra a kérdésre, felmerült-e, hogy az ügyvivőt hazahívják, vagy hogy éppen ellenkezőleg, nagyköveti rangba kerüljön, azt mondta: az elnök jelöltje Colleen Bell. Thoma Melia reméli, Colleen Bell jelölését hamar elfogadják a szenátusban, hogy a „nagykövet asszony mielőbb Budapestre utazzon, és André Goodfrienddel együtt a budapesti misszión dolgozzon”.
(Origo)
Bal-Rad komm: Jóbarát Andris Szíriában szerzett tapasztalatokat, és Pesten tökéletesíti tudományát. Fölforgatás, zsarolás, uszítás!
Cukrosbácsi majd akkor lesz, ha már áll a bál a pesti Majdanon.
“…André Goodfriend azt tette, ami a munkája, és a főnökei nagyra értékelik Washingtonban” – és ez itt a lényeg! Hogy a washingtoni FŐNÖK mit akar! Ha estleg elakadna, hát majd jön neki segíteni Victoria Nuland! A cukrosnéni.