Lyukas foggal egészen biztosan mindenki küzdött már életében, van, aki szerencsésebb, de akad olyan is, aki egész életében a fogorvosokat kell járja. Nézzünk egy nagyon könnyű megoldást, hogyan előzhetjük meg a fogak szuvasodását.
tojashej
A tojás héját sokszor haszontalannak tarjuk, és egy mozdulattal dobjuk a szemetesbe, pedig számtalan dolog van, amire használhatnánk. Természetes módon erősíthetjük a csontokat, de kezelhetjük a szuvas fogakat is, hiszen nagyon nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, és 27 féle ásványi anyagot is. A tojás héjának ásványi anyag összetétele nagyon hasonlít a fogak felépítésére. Mielőtt azonban használni kezdenénk a tojás héját, győződjünk meg róla, hogy semmilyen szerves anyagot nem tartalmaz, és a csirkék nem kaptak antibiotikumos kezelést.
Így készítsük elő a tojás héját
A tojást mossuk meg, majd főzzük 5 percig, így szüntethetjük meg a héjon található kórokozókat. Hagyjuk megszáradni, majd bontsuk le a héjat, és kávédarálóban zúzzuk porrá. Ha szeretnénk minden nap a szükséges kalciummennyiséghez hozzájutni, együnk egy fél teáskanál porított tojáshéjat. A kalcium D-vitamin jelenlétében szívódik fel a legjobban, ezért tartózkodjunk minél többet a napon, és fogyasszunk sok májat.
Fogkrém tojáshéjból
Ha azt szeretnék, hogy megszabaduljunk a lyukas fogaktól, készítsünk fogkrémet a tojás héjából. Szükségünk lesz egy negyed csésze porított tojáshéjra, 2 evőkanál szódabikarbónára és 2 evőkanál kókuszolajra. Ízlés szerint adhatunk hozzá néhány csepp borsmentaolajat. Egy tálkába keverjük jól el a hozzávalókat, majd tegyük egy jól záródó üvegecskébe, és használjuk a fogkrémet a megszokott módon.
Miért jó a tojáshéj?
  • összetétele hasonló a csontok és fogak felépítéséhez
  • magnéziumot, foszfort, szilíciumot, nátriumot, káliumot, vasat, ként és más esszenciális ásványi anyagokat tartalmaz
  • nagyon hasznos a gyerekek számára, mert a szervezet megköti a kalciumot, és segíti az egészséges csontszövet kialakulását
  • ha rendszeresen beillesztjük napi étrendünkbe a tojáshéjat, megelőzhetjük a vérszegénységet

Twice