2014. november 20., csütörtök

“Kitört a nyugalom” Donbasszban

Meglepően és váratlanul “csendesek” Donbassz csataterei. Legalábbis a tegnapi naphoz képest. A mára virradó éjszaka már – már nyugodalmasnak is mondható.
lim
Donyeckben valamivel éjjel egy óra előtt valami hatalmas villanás világította be az egész várost. Ezt követően semmi áram.
A városban viszonylag nyugalom volt az éjszaka folyamán.
A repülőtérre próbálkoztak ismét beerőszakolni magukat Nyalókakirály pribékjei az éjjel. Három tank, két BTR és egy BMP gyors leolvadását követően felhagytak az akcióval. De a miliciát is kár érte, mert egy lőszerlerakatuk felrobbant. Baja senkinek nem esett.
Avgyejevka “idilli nyugalomban” töltötte az éjszakát.
Gorlovka is csendes volt mára virradóan.
Szcsasztyjénál “villámrazziázott” az éjszaka a milicia. Eredménye még nem ismert.
Granyitnoje térségében egész éjjel kézifegyverekkel tartották egymást ébren a felek.
Jenakijevot néhány latorbelövés érte. Egy kilencemeletes lakótömböt ért találat.
Novotroick és Dokucsajevszk lakótelepeit hét latorgránát találta meg az éjszaka. Áldozatról nincs értesülésünk.
Volnovaha pribékjeit a népköztársaságiak tüzérsége nem hagyta aludni az éjszaka.
Szmoljankánál a milicisták a tegnap késő délután kezdődött akciójukban felszámolták az ottani latorerőket.

A megszokott településnevek most kimaradtak a felsorolásból, hiszen harci tevékenységről nem kaptunk jelentéseket.
Mariupolban leégett egy óvoda. Ott volt egy latorparancsnokság. Inkább valami gondatlanság következtében keletkezhetett a tűz, hiszen harci zajnak nyoma sem volt. A térségben nyafognak Nyalókakirály latorjai. Lejegesedtek az utak a hideg időben, és képtelenek közlekedni. A helyiek csak vihognak a messziről érkezett pribékek szerencsétlenkedésein. Ők már megszokták: télen a tengermelléki utak általában eljegesednek, de ezt Nyalókakirály pribékhada nem tudta.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/20/kitort-a-nyugalom-donbasszban/


Donbassz az éjszakai “nyugalom” után fölélénkült ma délelőtt.
Donyeck északkeleti kerületei ismét felkeltették a valcmanista latortüzérség figyelmét. “Grad” vetőgépekkel lőtték Avgyejevka, Opitnoje és Peszki környékéről a városrészt.
Jaszinovataja is beleesett a “szórásba. Összesen négy civil halt bele a “figyelmességbe” idáig ma délelőtt.
A donyecki repülőtéren viszont tíz lator pusztult bele a vágyakozásba. Minden áron a retérre vágytak. Bejutottak.
Gorlovka sem úszta meg a délelőttöt a zsoldostüzérség támadása nélkül. Ráadásul Majorszk irányából a valcmanisták tankokkal is lőtték a várost.
rom2
Uglegorszk peremén viszont aknazáport kaptak a nyakukba a latrok, de hasonló élményben volt részük a Bulavinszk mellett ténykedő pribékek is. A beszámoló szerint ezen a két helyen tanyózó zsoldosok közül jónéhányan már nem várják bankjuk értesítését a zsold számlájukra utalásáról.
Mint ahogyan az Avgyejevkából lövöldöző valcmanisták közül is igen sokan lekerültek ma a kijevi zsoldlistáról, hiszen róluk két népköztársasági “Grad” – üteg gondoskodott. Ez a fajta testápolás pedig el tudja venni az ápoltak életkedvét.
Kirovban tucatnyi civil halt meg a valcmanista latortüzérség terrorbombázásától.
Orlovszk, Granyitnoje, Kamenyki és Bojesztolknovenyija környékén kézifegyveres összecsapások vannak.
Nyikisinonál kora reggel tört ki heves harc, de ezt a kitörési kísérletet is feladták a pribékek a népköztársaságiak makacskodása láttán.
Malaorlovkánál viszont intenzív csata dúl. Ugyanez jellemző Veszeloje, Redkodub és Sztrjukovo környékére is.
Gyjebalcsevo vidékéről Szadovom falut lőtte sorozatvetőkkel a valcmanista bérgyilkoshorda. Három falusi súlyosan megsebesült.
rom1
Peszoknál a milicisták rajtaütöttek ma délelőtt egy hiénacsapaton. Négy BTR került a kijevi havárialistára. A zsoldlistról lehúzandók névsora már terjedelmesebb. Tíz lator nevét tartalmazza. Huszonkett pribék pedig ha az összedrótozás után még tud mozogni, vállalhat gyerekfelkészítést Lembergben.
Zolotojeban három civil halt meg a valcmanisták tüzérségi tüzétől.
Szcsasztyje környékéről a bérgyilkosok a milicisták által birtokolt Veszjelaja Gora – hegyet lőtték. Ám a domb mögötti népköztársasági “Grad” – üteg elvette a kedvüket a további lövöldözéstől. Ott most csend van.
Popasznajából szintén tüzérséggel lőtték a pribékek Pervomajszkot. Öt helyi lakos halt meg emiatt.
Krimszkoje birtoklásáért indított harcot délelőtt a milicia. Az eredménye még általunk nem ismert.
Miusznál a népköztársaságiak rohamcsapatai szétszórtak egy latorcsoportosulást ismét.
Csernuhinonál is bánják már a pribékek, hogy ott tábort vertek. Két tankjuk is ócskavassá lett. A személyzet meg a körülötte lévők sorsa elképzelhető. Számszerű latoregyedveszteséget nem ismerünk.
Bahmutka, Frunze, Szokolnyiki, Trehizbenki légterében egymást érik a tüzérségi gránátok már kilenc óra óta.
A szeverodonyecki repülőtéren kialakított latortüzér – erődítmény nem biztos hogy jó ötlet volt a valcmanisták részéről – az ő szempontjukból. Reggel óta folyamatosan lövi őket a népköztársasági tüzérség.
A Sztanyicja Luhanszkaja környéki harc tétje pedig az, hogy a milicistákat a latrok ki tudják – e szorítani a faluból. Reggel óta próbálják eldönteni a kérdést. Az állás – ottani idő szerint délután három órakor – eldöntetlen.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/20/donbassz-oda-az-ejszakai-nyugalom/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése