Szerbia parlamenten kívüli ellenzéke, a Dvjeri antifasiszta szervezet és Szerbia Demokrata Pártja bejelentette egy ellenzéki patrióta blokk megalapítását, ami ellenzi az ország belépését az Európai Unióba és NATO-ba, ehelyett állást foglalnak az Oroszországgal szorosabbra kötött kapcsolatok mellett. Sanda Raskovics és Bosko Obradovics, a két szervezet vezetői kijelentették, hogy Koszovó Szerbia szerves része, ahogy a Krím pedig Oroszországé. A két szervezet felszólította a szerbiai kormányt, hogy ismerje el a Krím-félszigetet Oroszország részeként.
"Az ingának, ami a nyugathoz vezetett, vissza kell lendülnie kelet felé [...] Szerbiát nem ejtheti túszul a nemzetközi jog, különösen, ha azt olyanok írták, akik maguk is nevetnek rajta és megszegik a szabályait. A maszkok már régen lehullottak azokról, akik Koszovót különleges státuszúnak nyilvánították és így próbálták megkaparintani Szerbia déli provinciáját."
A két szervezet kifejezte hajlandóságát arra vonatkozóan, hogy a Szerb Radikális Párttal együttműködjön, ugyanakkor eltökéltek maradnak a gazdasági patriotizmus mellett, és nyomást gyakorolnak a kormányra, amennyiben az engedményeket tenne a nyugati országoknak és kompromittálódna.

http://www.hidfo.net.ru/2014/11/20/szerbia-ellenzeki-eroi-nem-engedik-hogy-kormany-engedjen-nyugatnak