Donbassz hírei között az első helyet az EBESZ – közvetítéssel megkötött legújabb “békeszerződés” ügye viszi. A megállapodás december 5 – én lép(ne) életbe, és 6 – án a nehéz technika kivonásának a megkezdésével nyerne tartalmat. Amit 13 – ig be is kéne fejezni! A “bizonyos körökben” csak “Santa Klaus Terv” néven emlegetett elgondolásról meglehetősen megoszlanak a donbasszi vélemények. (Maradjunk ennyiben!)

A megállapodás örömére Nyalókakirály latortüzérsége tűzbe borította Donyeck “Kijev”, “Kujbisev”, “Petrovszkij” – kerületeinek lakótelepeit. Egész éjjel gránáteső hullott a lakótelepekre. Az “örömtűz” tegnap késő délután vette kezdetét, és még mindig tart. Ennek “eredményeként” a megállapodás hírére fölbátorodott donyecki civilik közül tucatnyian már biztosan nem fogják megérni az egyezmény életbe lépését. Akik igen, azok jó része pedig nem fogja tudni hol várni a Gyed Marozt (Santa Klaust!)
A repülőtér (inkább csak egy romhalmaz) területét folyamatosan lövi Avgyejevka környékéről a valcmanista latortüzérség. A reptér területén pribékek nincsenek. Tegnap délután távozásra kérte fel őket a milicia. Vonakodtak kissé a zsoldosok, de kb. ötven egyed kivételével végülis megbarátkoztak a távozás gondolatával. A maradók hozzátartozói is tehetnek egy keresztet a tegnapi naphoz a naptárba.
Peszki latortüzérsége nem tudott besegíteni Avgyejevka – környéki cimboráiknak. Saját magukról kellett és kell most is gondoskodniuk. Elég nehéz most a létük. Már kalasnyikov – vírus rontja az egészségüket. Ez pedig milicista közellétre utal. Peszkiben!


Gorlovka környékén is ez a fajta vírus rongálja a valcmanista pribékek egészségét tegnap kora délután óta. De a ragály átterjedt Micsurino és a Dzserzsinszk – környéki Magdalinkára is. Egész éjjel feltartóztathatatlanul fertőzött.

Verhnyetrojeckoje vasútállomására a késő este “befutó” elektricskát lőtte szét a pribéktüzérség. A vonaton utazó civilek közül tucatnyian meghaltak.

Trehizbenka és Szcsasztyje tegnap délután sem jelentett garanciát a másnap megérésére közel száz valcmanista pribékegyednek. Krasznogorovkai – itt a jelentés hetven likvidált bérgyilkost említ – cimboráik ráadásul buktak nyolc tankot, és néhány lőszeres teherautót is.


https://balrad.wordpress.com/2014/12/02/donbasszra-ismet-beke-var/