Jön Merkel! Jön a drága jó Angela, aztán Konrád-kötetet lobogtatva szétcsap a kurucok között!
Orbán retteghet! Lesz itt rendteremtés meg helyretétel, fék- és ellensúlykezelés dosztig!
A hazai „demokratikus közvélemény” ennek jegyében várja a német kancellár februári budapesti látogatását. Ezzel biztatják őket berlini üzlet- és eszmetársaik, ezt szeretnék kiolvasni a Magyarországgal foglalkozó német sajtó egy részéből is.
A Die Welt most arról írt például, hogy „Putyin kisöccsét” vizitálva a kancellár asszony az Oroszország elleni szankciókat akarja rendezni. Merthogy ugye ezek hatálya márciusban lejár, a fránya magyarok meg állítólag az intézkedések megfúrására készülnek. S ezzel zsarolnak minket, kedves és békés civilizáltakat, azt követelve, hogy cserébe fogadjuk el gonosz és diktatórikus rendszerüket. Mert ezek a magyarok ilyenek: ha nem figyelsz oda, azonnal előkapják az íjukat, és ránk gyújtják a bankszámlánkat. Csak semmi mutyi a magyarokkal! Sőt, igazából nem is kell elmennie Merkelnek Budapestre, vagy ha igen, semmi esetre se hagyja otthon demokratikus lángpallosát!
Honnan ered a fenti gondolatmenet, a belőle következő sugallat? Netán pesti a kútfő? Persze tekintélyes nyugati újságírókról, politológusokról, Magyarország-szakértőkről ki tételezné fel, hogy csak egyféle forrásra hagyatkoznának? Ne adj’ isten, egyenesen libbal revánsra vágyóra…
Persze furcsa ez a Putyin kisöccse dolog meg a folyamatos putyinozás. A Nyugat valamelyik „hangja” kimondja a mindenható ítéletet: a magyar kormány lefeküdt az oroszoknak. Erre a magyarországi civil tüntető, aki csak és kizárólag szakmai kérdésekben megy ki az utcára tiltakozni, hirtelen Orbánt és Putyint karikírozó transzparenst ránt elő. Világos, nincs ember, aki ne tartana a szekrény aljában egy szép gyári utánnyomatot az ilyesmiből, rendes belvárosi lakos egy kávét meginni sem ugrik le enélkül a közeli romkocsmába. Mert ugye mindez spontán és önkezdeményező, mint ahogy a „demokratikus ellenzék” vezérszónokai is, akiknek mindenről Paks és a Déli Áramlat jut az eszükbe.
Tetszik érteni a perverz logikát: ha atom és gáz, akkor oroszok. Ha oroszok, akkor Putyin. Ha Putyin, akkor diktatúra. Orbán oroszokkal épít gázvezetéket, azaz ő is diktátor. A diktátorokat pedig meg kell dönteni – a törvény és a népakarat innentől teljesen érdektelen.
Merkeltől a „magyarok demokratái” alapvetően azt várták, hogy ne jöjjön el Budapestre. Ne találkozzon Orbánnal! Ne foglalkozzon olyan csacska dolgokkal, mint a legitimitás, az idei három választás eredménye. Ha magyarral akar találkozni, ott van bármelyik fess ellenzéki, még Bajnai is reaktiválható. Bármikor Berlinbe rendelhető. S akkor még nem esett szó a nagyszerű értelmiségi hátországról, díjak és ösztöndíjak dicső hordozóiról.
De persze érthető, Merkel kancellár, muszáj neki más országok vezetőivel tárgyalnia. De akkor legalább nevelje meg ezt az Orbánt! Annyi okot adunk, amennyit csak akar. Itt van mindjárt az Alkotmánybíróság új elnöke, ha Frau Merkel még nem hallott volna róla, ez az ember diszkriminálni szokta az egyházakat, és többen is észrevették rajta, hogy hajlamos a diktatúra kiépítésére, ősszel pedig elcsalta a fővárosi választást. S tetszett hallani: a Várba költözik! Ez már nem is diktátor, ez már monarchia, egyszóval nagyon csúnya, gonosz ember!
Jó Merkel asszony, tessék már egy kicsit aggódni a magyar demokráciáért!
Angela Merkel természetesen fog tárgyalni Budapesten az Oroszország elleni szankciókról, a moszkvai válaszintézkedésekről. De nem azért, mert a magyar kormányfő bármivel is pisztolyozná. Ha valaki „fegyvert fog” a kancellár asszony fejéhez, az sokkal inkább a német vállalkozó, aki naponta bukik milliókat a szankcióháborún. Nyilvánvalóan szóba kerül a Déli Áramlat is, Merkelnek igazán tudnia kell, hogy ennek mi a tétje, a Németországot ellátó orosz Északi Áramlat évek óta ad versenyképességet biztosító energiaforrást. Szó lesz a német tőke magyarországi jövőjéről, az elvághatatlan gazdasági kapcsolatokról.
Bármennyire szép „demokrata álom” is, arra azonban aligha kerül sor, hogy Angela Merkel a törvényes magyar kormányt megbuktatni vagy gyengíteni jöjjön Budapestre. Sőt, gyaníthatóan azt is jól látja, hogy ebben a történetben már sokkal kevésbé putyini fivérekről vagy nővérekről van szó – ahogy egyébként magát Merkelt az elmúlt években nemegyszer definiálták –, hanem egy tengerentúli nagybácsi érdekeiről és annak magyarországi, fenntartás nélküli végrehajtóiról. S mindennek a legkevésbé a demokráciához van köze.
(MH)
Bal-Rad komm: “…hanem egy tengerentúli nagybácsi érdekeiről és annak magyarországi, fenntartás nélküli végrehajtóiról…”
- Amely végrehajtók sorába a mi Vezírünk is egycsapásra beáll Angela érveinek hatására. A “végső megoldás” majd azt követően jön! “…rendteremtés meg helyretétel, fék- és ellensúlykezelés dosztig!”