2015. január 28., szerda

Rotyog a gyebalcsevoi katlan főzete Donbasszban!

löveg

Donbassz harctéri híreinek összefoglalója élén a gyebalcsecoi katlan eseményei tanyáznak. A legfontosabb megállapítás: Valcman martalóchada tömegesen menekül és adja meg magát Gyebalcsevonál.
A mára virradó éjszakai harcokban becslések szerint háromszázra tehető az elhullott latoregyedek száma. A jelentések szerint 11 valcmanista sebesülten esett fogságba.

(Полевое)Poljevoje és (Шевченко)Sevcsenko települések környékén egész éjjel dúltak a harcok. Reggelre a népfelkelők teljesen átvették az ellenőrzést (Новоoрловкa)Novoorlovkában, és a Gyjebalcsevohoz nagyon közeli (Озеряновка)Ozerjanovkában.
löv
(Кировск)Kirovszk közeli-talán mai-valcmanista bebukása várható.
Csak a gyebalcsevoi katlanban a latoregyed-veszteségen túl 18 db. BMP és BTR-típusú páncélozott technikát, és 28 db. latortankot vesztett mára virradóan Nyalókakirály latorhada.

(Докучаевск)Dokucsajevszkbe tegnap este a népköztársaságiak igen komoly erősítést küldtek. (Velük együtt “megjött az áram is Dokucsajevszkbe, a lakók nem kis örömére.)
Mára virradóan tovább dúltak a harcok (Бахмуткa)Bahmutkánál, (Мирновск)Mirnovszknál, (Лобачево)Lobacsevonál, és (Желтом)Zseltom-térségében.
Donyeck “Proletár” kerületének “Fort Knox”-nevű éjszakai klubja alatt ma reggelre felszámoltak egy kijevi valcmanista kommandót a DNR biztonsági erői.
(Макеевкa)Makejevkában is hasonló akció zajlott le.
(Марьинкa)Marinyka latorposztját pontosan éjfélkor rohanta le a milicisták rohamegysége. A megrettent valcmanisták életben maradt egyedei mindent hátrahagyva menekültek bele a sötét donbasszi éjszakába.
Luhanszkot mára virradóan több valcmanista “Uragan”-rakéta is eltalálta. Kilenc polgári személyt gyilkolva meg.
A híres-hírhedt 31. blokkposzt környékén a (Лисичанск-Фрунзе)Liszicsanszk-Frunze, és a (Лисичанск-Первомайск)Liszicsanszk-Pervomajszk vonalon egész éjjel dúlt a civakodás.


https://balrad.wordpress.com/2015/01/28/rotyog-a-gyebalcsevoi-katlan-fozete-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése