Alekszej Zuravlev
Az orosz Rodina párt (Anyaföld – Nemzeti Patrióta Szövetség) vezetője javaslatot nyújtott be az Állami Duma számára azzal kapcsolatban, hogy könnyítsék meg a külföldi állampolgárok kitiltását az országból. Alekszej Zuravljev javaslata alapján a kormány beutazási tilalmat rendelhetne el külföldi politikusok esetében, az adott személy sajtóban és közösségi médiában tett nyilatkozatai alapján.
A szabályozás módosítását az tette indokolttá, hogy a világpolitikában domináns amerikai külpolitikai törekvések miatt egyre több ország politikusai tesznek provokatív nyilatkozatokat, vagy folytatnak nyilvános uszítást az orosz kormány tagjai ellen. Nem egy esetben térségi országok politikusai is nyílt háborús uszítást folytattak, ugyanakkor ezek a személyek törekszenek arra, hogy az oroszországi ellenzékkel kapcsolatban legyenek, és segítsék azt a fennálló rend destabilizálásában.
Oroszország a közeljövőben beutazási tilalmat vethet ki olyan külföldi politikusokra, akik mindenféle “orosz veszélyre” hivatkozva próbálják legitimálni az amerikai hadsereg jelenlétét az orosz határok mentén, vagy nyíltan ellenséges kijelentéseket tesznek Oroszországra vonatkozóan. A monitorozás feladatával megbízott Romszkomnadzor – a javaslat elfogadása esetén – állandó jelleggel figyelni fogja a főbb külföldi kormánytisztviselők és ellenzéki politikusok nagy sajtónyilvánosság előtt tett nyilatkozatait, és aki Oroszország elleni uszítást folytat, annak nevét automatikusan feketelistára teszik, valamint elrendelik ellene a beutazási tilalmat.
Ez elsősorban azokat a nyugati politikusokat fogja kellemetlenül érinteni, akik előszeretettel folytatnak háborús uszítást, és miközben a háború okán a nyugati fegyvergyártó cégek gazdagodnak, ők tisztán üzleti szempontból továbbra sem találnak kifogásolni valót Oroszországban, és bővítik saját befektetéseiket az országban. A közeljövőben ezek a “megélhetési hadurak” választás elé lesznek állítva; vagy mérséklik a korábban alkalmazott ellenséges retorikát, vagy beutazási tilalom alá kerülnek és Oroszországban parkoltatott magánvagyonaikat is lefoglalhatják. Fokozottan vonatkozik ez azokra a kelet-európai politikusokra, akik miközben kiszolgálják az amerikai külügyi törekvéseket és közreműködnek a háborús előkészületekben, továbbra is remek befektetési lehetőséget látnak a felemelkedő Eurázsiai Gazdasági Unióban.

https://hidfo2015.wordpress.com/