2015. november 21., szombat

Orbán tényleg a felcsúti kisvasút hosszabbításán töri a fejét

Nem viccelt Orbán Viktor, amikor november elején kijelentette, hogy „ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig.”
A HírTV úgy tudja, közel 25 millió forint már el is ment a felcsúti kisvasút meghosszabbításának tervére. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ennyit fizetett ki egy budapesti mérnöki irodának.
A Pancho Aréna és az alcsútdobozi arborétum között épülő kisvasút bruttó 857 millió forintba kerül, ebből 600 millió uniós támogatás. Korábban sokan kifogásolták az építkezést annak várható kihasználtsága miatt. A miniszterelnök viszont ragaszkodott a szülőfalujában létrejövő beruházáshoz.
(propeller)
Bal-Rad komm: Döbrögi hóbortja már minden képzeletet felülmúl. De ezt a felcsúffy kisvasutat Bicskéig valóban meghosszabíthatja. Néhány marhavagont kell BESZEREZNÜNK, amibe be lehet vagonírozni a bűnbandák fejeseit. Bicskén áthajtani őket széles nyomtávú marhavagonokba, és irány velük Záhony-Csap. (Néhány közbülső megállóhely közbeiktatásával persze, ahol a begyűjtögetett utazókat szintén be kell vagonírozni.) Ott ismét áthajtani őket orosz nyomtávú marhavagonokba, és már vonatozhatnak is Birobidzsanig. Persze kissé hoszabb ideig tartana az út mint amit a Google Maps kidobott, de amiatt már ne a mi fejünk fájjon! MI MEGSZERVEZZÜK!-ŐK CSAK UTAZZANAK!
Egyébiránt elég szép kirakodóhelyre érkeznének nemmzetthesseynk és kevésbé nemmzetthesseynk. A táj gyönyörű, a tél nagyon hideg, a nyár nagyon meleg! A szúnyogok veréb méretűekre nőnek, a tigrisek meg mindig éhesek. Medvék is vannak, jó méretesek. Jah! És ez a Birobidzsan úgy 13 ezer kilométerre van Magyarország legkeletibb pontjától. Ez pedig NEKÜNK NAGYON MEGNYUGTATÓ!


A kiindulási állomás-Felcsút
innen: Felcsút
ide: Birobidzsan, Jevrejszkaja autonóm terület, Oroszország

7:04 – 5:36 (8 nap 14 óra)

22:30
VonatD 18BJMoskva Belorusskaja felé
3 óra 24 perc (nonstop)
Továbbra is ugyanazon a járművön
VonatR 18BJMoskva Belorusskaja felé
1 óra 29 perc (2 megálló)
Továbbra is ugyanazon a járművön
VonatEN 18BJMoskva Belorusskaja felé
1 nap (10 megálló)
1:35

Белорусский вокзал

11:22
Vonat104БНовосибирск-Главный felé
1 nap 6 óra (15 megálló)
17:39

Екатеринбург-Пассажирс

Vonat002МВладивосток felé
4 nap 7 óra (40 megálló)
5:36

Биробиджан 1

5:36

Birobidzsan

Jevrejszkaja autonóm terület, Oroszország
bir
Az érkezési állomás-Birobidzsan-város felőli látképe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése