2015. november 21., szombat

Irtózatos orosz légicsapás a szíriai terrorbandákra! Amerika a szívéhez kapkod!

Több mint hatszáz szélsőségessel végeztek tegnap az orosz robotrepülőgépek a dzsihadisták egyik szíriai célpontján, Deir ez-Zor város közelében – tájékoztatott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.
De hogy a szíriai orosz szerepvállalásból okuljon a nyugat, az orosz védelmi minisztérium egy kis esetleírást tett közzé a stratégiai légiereje gépeinek egyik útvonaláról.
A gépek és népes vadászgépkíséretük Oroszországi bázisaikról felszállva átrepültek Skandinávia, Nagy-Britannia fölött, majd a Gibraltári-szoros környékén léptek be a Földközi-tenger légterébe, és haladtak szíriai célpontkaik irányába.
A mintegy 13 ezer kilométeres éjszakai repülés igen látványos volt az orosz gépek legénysége számára. Nem úgy a NATO-latorszövetségnek, ami az égvilágon semmit nem észlelt a manőverből. Pedig az orosz gépek még tankoltak is egyet a levegőben!
Miután pedig a tevékenységi körbe beléptek, elvégezték a rájuk kirótt penzumot.
A munka végeztével pedig hazaindultak. Ekkor már rövidebb úton, toronyiránt közlekedtek. Amiből a NATO megint semmit nem észlelt.
El tudjuk képzelni az orosz védelmi minisztérium útinaplója közzétételének hatását. Ami-szerintünk-nem hat megnyugtatólag a NATO-latorberkekben. Viszont nem kis izgalomra ad okot. Már megint! Nem látják-nem hallják Misát!
A dzsihadista patkányhad ISIS és a másik féreghorda, az an-Nuszra Front elleni katonai erő alkalmazására feljogosító, egyhangú terrorelhárítási határozatot fogadott el tegnap az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT).
Az egy héttel a párizsi terrortámadások után, francia kezdeményezésre elfogadott határozat arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy hangolja össze erőfeszítéseit a terrorizmus jelentette globális fenyegetés ellen, akadályozza meg a külföldi fegyveresek áramlását és csapjon le a terroristák pénzügyi hálózataira.
Oroszország támogatta a franciák által benyújtott határozatot, és szerdán maga is egy tervezetet terjesztett elő. De ezt azonban ezúttal nem vitatta meg a BT. Nyugati diplomaták szerint az orosz dokumentum túlságosan széleskörűen határozta meg a terrorizmust és megengedte volna a szíriai kormány hatalmon maradását. Téveszméjük szerint Oroszország csak harcoljon a szíriai bűnbandák ellen, ők pedig majd döntenek Szíria jövőjéről. (A Bal-Rad meggyőződése, hogy csalódni fognak!)
Oroszország szerint az általa szorgalmazott határozat blokkolása politikai rövidlátásra vall, ezért továbbra is törekedni fog annak elfogadtatására.
A BT határozat fölötti első örömében Francois Hollande haknikörútba kezd a jövő héten, hogy kézbe vegye a terrorellenes koalíció szervezését.
http://www.balrad.com/2015/11/21/irtozatos-orosz-legicsapas-a-sziriai-terrorbandakra-amerika-a-szivehez-kapkod/

Az orosz haditengerészet Kaszpi-tengeri flottája pénteken ismét föleresztett 18 db. szárnyasrakétát. Misa döngicséi a szíriai Raqqa, Aleppo és Idlib tartományaiban rettegő dzsihadisták hét kiválasztott bázisát cincálták széjjel.
Nem tétlenkedett az expediciós orosz légierő sem. Ma a stratégiai bombázók egyelőre még nem léptek színre, viszont a Szíriában tartózkodók kitettek magukért. Még némi plusz szolgáltatást is nyújtottak. Légipostait. A földi kisegítő és műszaki személyzet “Értünk” és “Párizsért” szívhez szóló,-bombákra írt üzenetet juttatták el a címzettekhez. Gyorsan és pontosan. Legalábbis a címzettek nem reklamáltak a kézbesítés gyorsasága és pontossága miatt.
A földfelszínem a szír kormányerők tegnap Homsznál indított offenzívája már elérte a várost, ahol ma már utcai harcokban pusztították a dzsihadista bűnözőegyedeket, és az An Nuszra banditáit. A térségben a hírszerzési adatok szerint mintegy ötvenezer martalóc zsúfolódott össze.
Egyre nagyobb hullámokat vet Maradék-Ukrajna készséges közreműködése az ISIS bandák fölfegyverzésében. Oroszország a “nyomába eredt” a dolognak, és elkezdték a szálak felgöngyölítését.
http://www.balrad.com/2015/11/20/ma-ismet-megraketazta-a-sziriai-dzsihadistakat-az-orosz-kaszpi-flotta/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése