Egy csütörtökön publikált közvélemény-kutatás eredményei szerint az orosz, török és magyar lakosság fél leginkább attól, hogy a menekültáradattal terroristák is érkeznek Európába.
Az Ipsos piackutató cég mérése szerint Törökországban a lakosság 83%-a gondolja úgy, hogy a terroristák menekültnek adják ki magukat, és így próbálnak beszivárogni a célországokba. Ugyanezen állítást Oroszországban a lakosság 77%-a, Magyarországon 72%-a tartja igaznak a mérés szerint.
A megkérdezés során a spanyol közvélemény volt leginkább szkeptikus a terrorveszéllyel kapcsolatban; Spanyolországban csak a lakosság 16%-a gondolja úgy, hogy a menekültek közt terroristák is érkezhetnek.
Törökország egyike azoknak az országoknak, ahol a lakosság legnagyobb arányban támogatja a határ lezárását a menekültáradat előtt; a válaszadók 64%-a szerint mindenkit még a határon vissza kellene fordítani. Lengyelországban ez az arány 40 százalék volt, miközben Svédország, Németország, Franciaország és Olaszország lakossága 40-48% közti arányban támogatja a határok lezárását.
A brit és spanyol lakosság 60, illetve 61 százaléka eközben ellenzi, hogy a kormány a bármilyen akadályt állítson az Európába érkező tömegek elé.
A felmérést június 24 és július 8 közt végezték, 16040 ember megkérdezésével, 22 országban, beleértve Belgiumot, Németországot, Franciaországot, az Egyesült Királyságot, Olaszországot, Lengyelországot, Oroszországot, Svédországot, Spanyolországot és Törökországot is.


http://www.hidfo.ru/2016/08/ez-a-harom-orszag-tart-leginkabb-a-terrorveszelytol/