Törökország és az Európai Unió közti titkos paktumról beszélt Orbán Viktor tegnapi értékelő beszédében; a kormányfő szerint az EU félmillió menekültet vesz át Törökországtól, de a brüsszeli vezetők ezt még nem merik nyilvánosságra hozni.
A Magyar Idők konzervatív napilap beszámolója szerint a kormányfő kijelentette, hogy a német és a török kormány alkuja most érkezett el a végrehajtás fázisába, és Törökország elérkezettnek látja az időt arra, hogy kikényszerítse mintegy félmillió menekült átadását az Európai Uniónak. A kormányfő szerint azonban nem csak Németországra vonatkozik ez a paktum – a törököktől átvett migránsokat az összes tagállam közt akarják szétosztani. Orbán Viktor emiatt a következő hónapok egyik legfontosabb feladatának nevezte annak megakadályozását, hogy ezt a titkos paktumot rákényszerítsék a tagállamokra.
Az Európai Unió vezetői tavaly novemberben kötöttek egy megállapodást Törökországgal, melynek értelmében Ankara több mint 3 milliárd euró támogatásban részesül, aminek döntő hányadát az EU tagállamai kell befizessék. Ebből az összegből Törökország több millió menekültet kellene elszállásoljon, abból a célból, hogy a menekültek tömegei ne utazzanak tovább Európába.
Az Ankarával kötött megállapodás kapcsán több európai politikus is jelezte, hogy a megállapodás nem humanitárius segítségnyújtást jelent, hanem Törökország zsarolja az Európai Uniót, mert az gyengeséget mutatott, és hosszú hónapok óta védtelennek bizonyult a migránsáradattal szemben. Január első hetében Iveta Grigule lettországi EP-képviselő a Baltkom rádiónak nyilatkozva kijelentette; Törökország zsarolja az Európai Uniót, és amennyiben nem kapja meg a “kért” anyagi forrásokat, további migrációs hullámot indít meg Európa felé.
Február 8-án egy görög napilap hozott nyilvánosságra információkat arra vonatkozóan, hogy Recep Tayyip Erdogan török államfő egy novemberi találkozó során megzsarolta az európai vezetőket, és 30 milliárd eurót követelt. A török államfő kilátásba helyezte, hogy amennyiben az Európai Unió nem adja meg a kért összeget, buszokkal fogják az összes migránst Európába szállítani.
Tavaly augusztusban Földi László titkosszolgálati szakértő a Magyar Hírlapnak nyilatkozva kifejtette, hogy a bevándorlók nem spontán menekülés szerűen érkeznek Európába, hanem kiterjedt kommunikációs hálózat és nagy anyagi háttérbázis áll a migrációs áradat mögött. Földi László szerint a tömeges bevándorlás egy irányított folyamat, ami katonai logisztikához hasonló módon szervezett, és vélhetően egy idegen ország titkosszolgálata áll a migránstömegek mozgatása mögött.
Októberben a liberális sajtorgánumok a cseh védelmi miniszter kijelentését idézve Oroszországot vádolták a migránsok Európába buszoztatásával. A vádak azonban bizonyítatlanok maradtak, ellenben a Törökországgal folytatott tárgyalási folyamat során kiszivárgott dokumentumok alátámasztják, hogy a török államfő kezében zsarolási tényezőt jelentenek a nagy migrációs hullámok, amit az Európai Unióval szemben anyagi támogatás kikényszerítésére használ.


http://www.hidfo.ru/2016/02/a-torok-titkosszolgalat-allhat-a-tomeges-bevandorlas-mogott/