A Gázai övezet ellen zajló izraeli népirtó akció ellen tüntettek szerte a világon a hétvégén. A legnagyobb tiltakozások Ausztráliában, Franciaországban és Chilében zajlottak, de meglepően magas volt a megmozdulások száma a hagyományosan cionista-párti Egyesült Államokban is.
A Sydney-i tüntetések láttán a Független Ausztrál Zsidók szóvívője, Peter Slezak gyorsan adott egy interjút a Sydney Morning Herald-nak, amiben kifejtette, hogy "Izrael állam nem reprezentálja a világ összes zsidóját. Egyike vagyok azoknak a zsidóknak, akik mélyen elítélik Izrael jelenlegi politikáját, amit a mi nevünkben is folytatnak."
Hídfő.net | Izrael ellenes tüntetés, SydneyKislány Netanjahu-t, mint vámpírt ábrázoló képet tart magasba, amint egy palesztin kisgyerekből lakmározik. Sydney, Ausztrália, 2014.08.03.
Santiago, Chile. Több ezer ember követelte az elnöki palota előtt Michelle Bachelet elnöktől, hogy azonnal hívja vissza a chilei nagykövetet Izraelből. Ezzel a dél-amerikai ország nem tenne semmit megbotránkoztatót, hiszen már Ecuador, Brazília és Peru is visszahívták a nagyköveteiket.
Hídfő.net | Izrael ellenes tüntetés, SantiagoSantiago, Chile, 2014.08.03.
Bécs, Ausztria. 400 tüntető figyelte a 35 fős előadást, amivel fel kívánták hívni a figyelmet Izrael tevékenységére. Képek alább. Értjük mi, hogy a Gázai övezetben jelenleg is zajló iskolák és kórházak bombázása hogy is illik bele Izrael önvédelemről alkotott képébe, ami szoros összefüggésben van az őslakos népesség megfélemlítésével és irtásával. Sajnos a Gázai övezet úgy fest, hogy felészámolásra kerül, ha az atlantista vezetésű "nemzetközi közösségek" továbbra is ilyen impotensek maradnak.
Hídfő.net | Izrael ellenes tüntetés, Bécs
Hídfő.net | Izrael ellenes tüntetés, Bécs

http://www.hidfo.net/2014/08/04/tobb-szaz-izrael-ellenes-tuntetes-zajlott-hetvegen