A Tesla Motors elektromos autó gyártó cég és a Panasonic hosszútávú együttműködést írtak alá, hogy együtt létrehozzák a világ legnagyobb akkumulátor fejlesztő és gyártó üzemét. Az üzemet egyszerűen csak "Gigagyárnak" keresztelték el.
"A Gigagyár célja nem más, minthogy a hosszú életciklusú akkumulátorok területén a fejlesztésekkel folyamatosan képes legyen lejjebb szorítani az árat, ezzel a Tesla Motors elektromos autóinak árát egy mindenki számára elérhető szegmensbe vigye le." - adta ki sajtóközleményben a Tesla Motors. Az előzetes becslések szerint az új üzem egy 5 milliárd dolláros beruházás lesz, és 6500 embernek fog munkát adni. Az Egyesült Államokban már megindult a lobbitevékenység, 6500 munkahely és egy ilyen mértékű technológiai üzem ugyanis nem kis presztízs. Jelenleg öt állam lobbizik a beruházásért, ezek Kalifornia, Nevada, Arizona, Új-Mexikó, Texas.
Hídfő.net | Tesla Model STesla Model S
A Tesla Motors reméli, hogy az elektromos autók hamarosan leválthatják a hagyományos benzin- vagy dízelüzemű gépjárműveket. Jelenleg a cégnek egy modellje elérhető, a Model S, azonban ennek az ára az akkumulátor költséges előállítása miatt 63.750$, ami jelenleg majdnem 15 millió forintnak felel meg.

http://www.hidfo.net/2014/08/04/tesla-es-panasonic-egyutt-epitik-fel-vilag-legfejlettebb-akkumulator-gyarat