2014. július 14., hétfő

Beavatkozhat az orosz hadsereg dél-kelet Ukrajnában

A Kommerszant napilap mai száma egy Kreml-béli forrásra hivatkozva írja, hogy Oroszország várhatóan célzott ellencsapásokat fog végrehajtani ukrán területen, mert sokadszorra is az orosz határon túli területeken csapódtak be az ukrán tüzérség lövedékei, a legutóbbi esetben egy civil életét vesztette. A forrás szerint Moszkva jelenleg tárgyalja a válaszcsapás lehetőségét. Egy orosz katonai válasz esetén elsősorban az ukrán hadsereg azon állásait fogják megsemmisíteni, ahonnan az orosz területre becsapódó lövedékeket kilőtték.
Mivel ez főként a Donbassz régió határán állomásozó ukrán csapatokat jelenti, ez gyakorlatilag annak bejelentése, hogy Oroszország védelmébe veszi Donyeck városát és környékét. Ez a védelem olyan, célzott csapások formájában fog megnyilvánulni, melynek során a térségben jelen lévő ukrán csapatok fő ütőerejét lőhetik ki. Valószínű az erőviszonyok kiegyenlítése, vagyis az orosz hadsereg egyelőre olyan mértékben avatkozik be, hogy az ukrán csapatok azon fegyverzeteit ütik ki, melyben a donyecki felkelők hiányt szenvednek. Az ukrán csapatok így kénytelenek az élőerőre alapozni, amiben a Donyeck elleni fellépés városharc jellege miatt további jelentős veszteségeket fognak szenvedni.
Hídfő.net | Bombázás a Rosztov régióban
Az ukrán hadsereg tüzérségi támadásai a Rosztov régió lakott övezetét sújtották. A kijevi kormány tagadja a történteket, és az oroszbarát felkelőket tette felelőssé az orosz határon túli területek bombázásáért.

http://www.hidfo.net/2014/07/14/beavatkozhat-az-orosz-hadsereg-del-kelet-ukrajnaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése