2014. július 14., hétfő

“Felpörögtek” ma déltől az események Donbasszban.

Tegnapi és éjszakai kudarcai bőszitik Valcman Nyalókakirályt, és dühét ismételten a polgári lakosságon tölti ki. Tüzérségével Luhanszkot löveti, és ismét megpróbálkozott a város éjjel elvesztett repülőterének visszafoglalásával. Zsoldosai próbálkozásai Valcman tervének kivitelezésére megmaradtak az ábrándok szintjén. Se repülőtér, se Luhansz!  Igor Sztrelkov a DNR hadügyminisztere viszont délután arról tájékoztatott, hogy a repülőtér irányitó központja az még mindig a megszálló kijeviek ellenőrzése alatt áll.
reptér
Vannak viszont Szlavjanszkra és Kramatorszkra emlékeztető háztorzók, több tucatnyi civil halott, és a már a próbálkozásokat általában kisérő latorhullák és tankroncsok.
Ан-26, сбитый в Луганской области
Újabb AN-26-os latorrepülőgépet kapott le az önvédelmisek légvédelme. Nagy valószinűséggel itt már a Donyeckben “beszerzett” légvédelmi rakétabázis játszotta a főszerepet.
lég
A gép személyzetét-akik túlélték a bulit-a milicisták elkapdosták. Kijevben “bemondták”-a gépet az oroszok lőtték le.
Az új hadügyminiszternek is mostmár azt kell számolgatnia, hogy a latorlégierőnek mennyi gépe MARADT még, hiszen Liszicsanszk térségében is lecsalogatott egy harci gépet a donbasszi önvédelem.
Tyimcsuk kijevi helyzetmegmagyarázó abbéli riadalmát kürtölte ma délután világgá, hogy akár órákon belül orosz csapatok léphetik át a donbasszi-orosz határt, mert a kijevi verebek azt csiripelik, hogy a Rosztov-régióban mozgolódás van a “medvecsapáson”!



Újabb ukrajnai meglepetés - lelőtt AN26

A mai napon újabb komoly veszteségeket kellett elkönyvelnie az ukrán hadseregnek. Az első a sorban a tény, hogy nem sikerült a "feladott" városokat megszállni. Egyre súlyosabb városharcok zajlanak, az ukrán hadsereg csak Szlavjanszkban a mai napon 12 embert veszített. A többi városokban is harcok folynak. A milícia főereje pedig egyre nagyobb veszteségeket okoz a déli harcokban résztvevő ukrán utánpótlási vonalaknak. Ma két konvojt számoltak fel. Az egyik a donyecki harcokhoz szállított utánpótlást, a másik a határvonalak felé. A két konvojban több mint 100 ukrán esett el. A felvételen láthatóak a szétszóródott utánpótlási hadianyagok, halottak.
A leglényegesebb a mai napi harcokban, hogy az ukrán légierő 3 gépet veszített. Két harci gépet veszítettek el a donyecki térségben, az egyik pilótát elfogták. Azonban a mai nap szenzációja, hogy lelőttek egy utánpótlást szállító AN26-os gépet 6000 méter magasságban. Ilyen magasan vállról indítható eszközzel lehetetlen lelőni, azok maximum 3000 méterig képesek felmenni. Felvételeken (amelyeket azóta gondosan mind eltüntettek a megosztó oldalakról) látható volt a találat és a lezuhanó repülőgép, és a rakéta is. Vagyis a milícia mára komoly, telepített vagy mobil, de hatásos nagy magasságú légvédelmi rakétákkal rendelkezik. 
Hídfő.net | Lelőtt AN 26
Az ukrán vezetés a megszokott nótát kezdte fújni, biztosan orosz oldalról lőtték le. Kijev mindenáron bele akarja rángatni Moszkvát a háborúba, elsősorban azért, hogy terelje magáról a felelősséget. Az ukrán hadsereg eddig legkevesebb 6000 orosz civil, nők, gyerekek, idősek haláláért felelős. Mai nap, a tehetetlen ukrán hadsereg MLRS rakétákkal lőtte Luganszk város olyan részét, amelyben még egy milicista sem fordult meg. Miután a milícia az összes ukrán felderítő repülőt lelőtte, azóta az ukránok semmiféle felderítéssel nem rendelkeznek, vaktában lőnek mindenhova, a lényeg, minél több orosz haljon meg.
A donyecki repülőtéren bennrekedt ukránok helyzete is egyre rosszabb. Ma a milícia először tüzérséggel lőtte a repteret. Minden utánpótlást elvágtak már régen, a bent rekedtek szó szerint éheznek. Az elmúlt 2 napban 300-an adták meg magukat.
Az ukrán hadsereg terve, hogy Donyeck városát körbezárja. Erre összpontosítja ereje nagy részét. Eközben az egész déli hadsereg egyre kritikusabb helyzetbe kerül. A mai meglepetés sokkolta Kijevet. 3 repülő elvesztése egyetlen nap alatt. Összekuszált frontvonalak, meggondolatlanul felvállalt városharcok, és növekvő technika a milícia kezében. Talán nem véletlen a felröppent hír, miszerint Jacenjuk, az ukrán miniszterelnök le akar mondani. Menekülnek a patkányok a süllyedő hajóról?


http://www.hidfo.net/2014/07/14/ujabb-ukrajnai-meglepetes-lelott-an26

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése