2015. február 12., csütörtök

Donbassz ma!

miez
Donbasszban ezidő szerint-függetlenül mindenféle aláírásoktól-“vígan” folytatódnak a harcok. A harci lárma persze nem csak a frontvonalak környékén hallatszik. Ami “biztosan erősödni fog”, hiszen Kijevből ma Liszenko ATO-bemondó megint orosz tankok beözönlését “észlelte” Donbasszba. Meg sok más egyéb gyilok beözönlését.
Luhanszkot ma “Uragan” rakétákkal (mégpedig kazettásokkal) “örvendeztette” meg a minszki békemegállapodást ünneplő valcmanista bűnbanda. A “Donbassz proletárjai” nevű kerületben pusztítottak. A Liza Csajkino utca romokban hever. A mentés folyamatosan zajlik. Eddig hat civil holttestét sikerült a romok alól kiszabadítani.

Donyeck is hangos reggel óta a latorgránátok robbanásaitól. Gorlovka is. Donyeckben ma “CSAK” négy civil halt meg házaik-lakásaik romjai alatt. Gorlovkában úgyszintén. (Ясиноватуя)Jaszinovatajában három, (Еленовкa)Jelenovkában öt civil halt bele Valcmanék békevágyába.
találat
A donyecki repteret ma egész nap lőtte “Grad”-vetőgépekből és lövegekből Valcman latortüzérsége (Тоненькое)Tonyenkojéból, (Авдеевкa)Avgyejevkából, (Ласточкино)Lasztocskinoból és (Опытное)Opitnojéból.
Donyeck környékére özönlik a kijevi junta friss latoregyed bandája, és a technika. Ma kb. 500 új pribék érkeztét észlelték a milicisták.
A katlanban (a Kijev szerint nem is létező) katlanban és környékén igen élénk az élet. (Бахмуткa)Bahmutka környékén minden tüzérüteg intenzíven dolgozik mindkét fél részéről.
(Новотшковск)Novotoskovszk és a 29. számú blokkposztra fájdult meg a valcmanista latrok foga-de bizony beletörött. És mintha csak ma tudatosult volna a martalóchorda egyedeiben, hogy ők bizony most nagy bajban vannak. Gyűrűbe vannak zárva. Ma mintegy háromszáz pribék adta meg magát. Ők számoltak be arról, hogy pánik van a gyűrűn belül.
Gyjebalcevonál viszont a milicisták röplapok “osztogatásával” múlatták az időt. Azok belövöldözésével foglalkoztak. Amiken győzködik a valcmanistákat, hogy nekik végük. Jobb ha megadják magukat. (Azok meg bolondok lennének. Vasárnap 0-órától bántatlanul kimasírozhatnak. Emelt fővel. Senki nem fogja a szemükre hányni, hogy 7-én Csjernuhinoban kivégeztek nyolcvan civil férfit. Akik szerették volna elhagyni a várost. (Ez az eset tegnap tudódott ki.)

(Светлодарск)Szvetlodarszknál nagyon pontos komoly tüzérségi csapást kaptak Valcman pribékjei a népköztársaságiaktól.
A déli végeken váratlanul rosszra fordult a martalócbanda helyzete. Reggel óta aprítja őket a (Широкино-Саханка)Sirokino-Szahanka vonal mentén a milicia. De egyébként is heves összecsapások vannak Mariupoltól északkeleti irányba is.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/12/donbassz-ma-21/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése