2015. február 12., csütörtök

Obama fenyegetésekkel rendezné az ukrán konfliktust

A német sajtó szerint Barack Obama közvetlen a minszki tárgyalások előtt megfenyegette az orosz államfőt, hogy "Oroszország nagyobb árat kell majd fizessen" azért, ha nem állítja le az állítólagos beavatkozást Ukrajnában. Ez a két elnök közti telefonbeszélgetésen hangzott el, egy nappal azelőtt, hogy megkezdődtek volna a minszki béketárgyalások.
Hídfő.net.ru | Obama
A német Die Zeit információi szerint Obama fenyegetésekkel próbálta "elősegíteni a békefolyamatot", ami magában is ellentmondásos dolog. Az újság szerint Obama azzal fenyegetőzött, hogy az orosz államfő fizeti meg az árát, ha a konfliktust nem rendezik.
A Der Spiegel szintén említette, hogy Obama telefonbeszélgetése során fenyegető hangnemet ütött meg, hatalmas árat helyezett kilátásba azért, ha Oroszország fegyverekkel és pénzzel támogatja a felkelőket. A Die Welt ugyanakkor idézte Ditirij Peskov orosz elnöki szóvivőt, aki elmondta, hogy Moszkva érdeke a békés rendezés, és bármilyen fegyverszállítás csak tovább ront a helyzeten.
Az Egyesült Államok nemrég bejelentette, hogy megkezdi a fegyverszállítást az ukrán kormányerőknek. Az USA már megkezdte az Ukrán Nemzeti Gárda kiképzését és felfegyverzését. A svájci "Blick" újság azonban kiemelte, hogy több európai ország, Németország, az Egyesült Királyság, Ausztria és Svédország ellenzi, hogy az USA beavatkozzon a kelet-európai konfliktusba.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/12/obama-fenyegetesekkel-rendezne-az-ukran-konfliktust

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése