2015. február 12., csütörtök

Vasárnaptól “béke” Donbasszban! Ismét csőben Zaharcsenkóék!A csőbehúzás sikerült.Gratulálok a “résztvevőknek”!

Alekszandr Zaharcsenko DNR-elnök az RT orosz televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy nem sokkal ezelőtt aláírták a nehéztüzérségi fegyverrendszerek és fegyverek visszavonásáról szóló megállapodást.
megállapodás
A megállapodás
Ennek értelmében a Donbasszban harcoló felek 50-140 km. távolságra vonják vissza a szóban forgó tüzérségi technikát. (Hogy ez a gyakorlatban kire milyen kötelezettséget ró?-még nem tudni.)
Zaharcsenko elmondta, hogy ezt a megállapodást a két Népköztársaság csak azért írta alá, mert annak betartatására Oroszország, Franciaország és Németország garanciát vállalt.
Vlagyimir Putyin ugyanakkor bejelentette: vasárnaptól fegyvernyugvásnak KELL LENNIE Donbasszban!
https://balrad.wordpress.com/2015/02/12/vasarnaptol-beke-donbasszban/



Putyin: Kijev hibájából nem lehetséges a háború megállítása

Vlagyimir Putyin orosz államfő a Minszkben rendezett találkozót követően nyilatkozott a négyoldalú tárgyalás eredményeiről. Elmondása szerint megállapodás született egy újabb tűzszünetről, ami február 15-én kezdődik meg, emellett az ukrán fél köteles kivonni a nehézfegyverzetet a konfliktuszónából. Putyin azonban annyival összegezte a tárgyalás eredményeit, hogy a konfliktus fő kérdéséről továbbra sincs megállapodás.
Több mint 15 órán át tartottak a tárgyalások, amin az érintett felek közül gyakorlatilag egyedül az ukrán fél képviseltette magát. A francia és német államfő a tárgyalássorozatban részvétellel közvetett módon elismeri, hogy a nyugati országoknak köze van az ukrán konfliktushoz, miközben nem az Ukrajnából kiszakadó köztársaságok demokratikusan megválasztott kormányával tárgyalnak, hanem az orosz államfővel akarnak beszélni a konfliktus rendezéséről, főként abból a célból, hogy a közvélemény úgy lássa, a Donbassz régióban zajló harcokról nem a harcoló alakulatok döntenek, hanem Moszkva. Az orosz államfő azonban érdekelt a tárgyalássorozatban részvételben, mert az ukrán konfliktus során a NATO nehézfegyverzetei egyre közelebb érnek az orosz határhoz. Putyin elmondása szerint döntés született a nehézfegyverzetek kivonásáról, de a legfontosabb kérdésről nem született megállapodás, azaz Kijev továbbra sem azzal tárgyal, aki a konfliktusban ténylegesen a másik fél, hanem idegen országokkal egyztetve akarja rendezni a korábbi Ukrajna belső konfliktusát.
Hídfő.net.ru | Minszk tárgyalás
Putyin egyértelműen Kijev rovására írja a tárgyalássorozat sikertelenségét, mivel az ukrán államfő elutasítja annak lehetőségét, hogy a másik féllel közvetlen párbeszédet kezdjen. "Hogy miért tartott ilyen sokáig a tárgyalás, véleményem szerint annak a ténynek köszönhető, hogy a kijevi hatóságok továbbra sem hajlandók közvetlen tárgyalást kezdeni a Donyecki és Luganszki Népi Köztársasággal" - mondta Putyin az újságíróknak, közvetetten elismerve ezzel, hogy Moszkva nem kelet-Ukrajnáról beszél, hanem Donyecki és Luganszki Népi Köztársaságról, vagyis Ukrajnától független országokról.
"Annak ellenére, hogy nem ismerik el őket, a realitásokból kell kiindulni, és ha hosszú távú megállapodást akarnak, közvetlen kapcsolatot kell teremteniük" - mondta Putyin a kijevi hatóságok állásfoglalására vonatkozóan.
A tárgyaláson ugyan megállapodás született a nehézfegyverzetek kivonásáról és egy újabb tűzszünetről, nem árt megemlíteni, hogy korábban is volt már megállapodás a kivonásról, és a tűzszünetről is. Kijev a korábbi megállapodást sem tartotta be, és a nehézfegyverzetet nem vonták vissza, hanem tovább ágyúzták a lakott településeket a Donyeck régióban. A tűzszünet se tartott sokáig, mivel nem tényleges frontvonal van, hanem számos településen zajlanak helységharcok, és egyik fél sem fogja feladni a félig ellenőrzés alatt tartott településeket, akkor sem, ha arról három másik ország valamiféle papírt ír alá.
Korábban a Donyecki Népi Köztársaság elnöke, Alexander Zaharcsenko arról számolt be, hogy Kijev nem elkötelezett a békés rendezés mellett, mert miközben ők teljes jogkörrel felhatalmazott küldötteket delegáltak a megbeszélt találkozóra, Kijev tényleges felhatalmazással nem rendelkező személyeket küldött tárgyalni, és a tárgyalási folyamat gyakorlatilag amiatt akadtak el, mert Kijev nem küldött a megfelelő felhatalmazással rendelkező delegációt a közvetlen tárgyalásokra.
http://www.hidfo.net.ru/2015/02/12/putyin-kijev-hibajabol-nem-lehetseges-haboru-megallitasa



Aláírások Valcman wc-papírjára

A minszki megállapodás valami “nem kerekre” sikeredhetett. Legalábbis erre lehet következtetni Zaharcsenko nyilatkozatából, amit az “Interfax” hírügynökségnek adott.
havar
Zaharcsenko ugyanis a következőket mondta: “Amennyiben a mostani megállapodások bármely elemét Kijev megsérti, részünkről nem lesz több tárgyalgatás!”
Márpedig az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy amint egy megállapodást követően a kijevi junta ki tudta húzni a nyaklát a hurokból, azonnal rárontott Donbasszra-minden addigit felülmúló gazember módon.
Nyilvánvaló, hogy ennek a megállapodásnak a kijevi elfogadása is kizárólag ilyen a célt szolgál, és ebből béke nem lesz.
Nyalókakirály melldöngető kijelentése, miszerint helyre kell állítani Kijev jogkörét a TELJES OROSZ-UKRÁN HATÁRSZAKASZ ellenőrzése felett a ma aláírt megállapodás értelmében, az Oroszország és Donbassz diplomáciai vereségeként, meghátrálásként értelmezendő!
Nyilvánvaló, hogy a megállapodásban foglaltak csupán teoretikus jelentőségűek, hiszen a fegyvernyugvás csak addig fog tartani, amíg a kijevi junta kimenekíti martalócbandáit szorult helyzetükből.
Ez a megállapodás rendkívül sötét jövőt jelent Donbassz-de Oroszország számára is. Nem láthatunk bele a latorszövetséggel tárgyló orosz elnök lapjaiba. Bele pedig végképp nem szólhatunk a dolgaiba, viszont úgy látjuk: Kár volt Donbassznak az eddigi harcért! Közel hatezer donbasszi civil haláláért, és mintegy háromezer népfelkelő elestéért! Kár Donbassz lerombolásáért!
Fölöslegesen haltak meg!


https://balrad.wordpress.com/2015/02/12/alairasok-valcman-wc-papirjara/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése