2015. február 12., csütörtök

Donbasszban nem ceruzákat tördeltek az éjjel!

buszok
Donbasszban legalább olyan feszült volt a hangulat mára virradóan, mint Minszkben. Csak amíg a belorusz fővárosban Putyin elnök a tárgyalóasztalnál ceruzatöréssel hozta a frászt “tárgyalópartnereire”-addig Donbasszban a népköztársasági erők inkább a fajbetörésben jeleskedtek. Azt meg a valcmanisták bánták.
Míg Liszenkoék Kijevben azt bizonygatták alattvalóiknak és a világnak, hogy nem is létezik a gyebalcevoi katlan, ebben a nem is létező katlanban Edurd Baszurin DNR-katonai szóvivő éjféli bejelentése szerint még minimum hétezer lator zsúfolódott össze egyre nagyobb rettegésben.
Ma reggelre viszont fogyatkozott a rettegők tábora estéhez képest. A szerencsésebbek a milicia fogságába estek, míg a póruljártak fűbe haraptak. Nagyjából ötvenre taksálják a mára virradó éjszaka “katlani” latoregyedveszteségét.
Ezek a martalócok (Булавино)Bulavino, (Красный Пахарь)Krasznyij Pahar és (Грозный)Groznij térségében szenvedtek álmatlanságban, és szánták rá magukat éjszakai sétára.
(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszka környékén is voltak apróbb összecsapások az éjszaka folyamán. Ezek délelőtt is folytatódnak.
Ezeket az eseményeket leszámítva viszonylagos nyugalom honolt a frontokon.
Persze a városok azok a valcmanista latortüzérségnek “hála”-korántsem voltak ennyire csendesek. Kiváltképp Donyeck és Gorlovka volt hangos a tüzérségi gránátok robbanásaitól, de Pervomajszk romjai között is sűrűn robbantak a latorgránátok. Donyeckben a 20. számú klinikát érte belövés. Négy civil halt bele. Gorlovkában ugyancsak négy helyi lakos vesztette életét a tüzérterrorban.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/12/donbasszban-nem-ceruzakat-tordeltek-az-ejjel/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése