Viktor megbukott. Mielőtt nagyon örülni kezdenél, nyájas olvasó, nem a mi Viktorunk hanem a szomszédoké. De a mi Viktorunk helyében én elgondolkodnék az eset tanulságain egy kicsit, mert lenne mit megfontolni.
Viktor Pontát ugyanis minden látszat ellenére nem az utca népe buktatta meg.
Sokkal inkább vált kényelmetlenné a tőle semmivel nem különb sajátjainak, akik kaptak az utcára vonuló tömeg kínálta alkalmon és hátba szúrták amint lehetett. A korrupciós és plágiumügybe keveredett ex-kormányfő ment a levesbe a kormányával együtt, az új pártelnök Liviu Dragnea úgy próbál kialakítani korrupcióellenes képet magáról és a pártról, hogy ő maga is bűnvádi eljárás alatt áll.
Ha lenne ilyen alkalom a magyar politikai és közéletben, akkor volna aki megtegye Orbánnal ugyanezt? Naná, hogy volna. Én Lázárból simán kinézem, hogy amikor a következő önmagában nem túl jelentős, de a poharat éppen túlcsordító “netadós” intézkedésen kitör a balhé, akkor ha módja nyílik rá, megtenné.
Ráadásul Orbán a migránsozás közben szépen lassan egyre jobban belesodródik a korrupciós balhéba. Lehet azon rugózni, hogy Colleen Bell vajon minek ment most haza, de ettől még a száján kijött “amerika hangja” itt marad: a korrupt személyek bíróság elé állítását követelik. A kitiltási balhé éppen egy éves, és lássuk be a szájtépésen kívül ez alatt az egy év alatt érdemi intézkedés nem történt. Az érintett Vida Ildikó távozása sem ennek, hanem a Nagy Gecibalhénak következménye. Ügyekből pedig van azóta is bőven, elég ha csak a MET-MVM gázbalhéra és az V. ker. ingatlanmutyijára gondolunk.
vic
A kérdés inkább az, hogy a magyar társadalom eljut-e oda, ahová most jutott a román. Hogy a zemberek töke tele van már a politikai osztály korrupciós ügyeivel, a mutyizásokkal, lopásokkal, összefonódásokkal, és egy ugyan tragikus, szomorú, de politikai értelemben jelentéktelen eset katalizátorként működve kirobbant egy ekkora elégedetlenséget. Ha a netadós tüntetést veszem alapul akkor elképzelhető, ha minden mást amit engedtünk letolni a torkunkon akkor meg nem. Aztán majd meglátjuk.
Az biztos, hogy Orbán Brutusa már feladatra készen áll.
(varanus)




Ismét tízezrek tüntetnek a korrupció ellen Bukarestben

Az eddigi, részben sikeres tüntetést követően ismét ezrek vonultak utcára, hogy felelősségre vonják a Victor Ponta vezette kormány tagjait, akik felelősek lehetnek a hétvégi diszkótűz áldozataiért. A tüntetések azonban feltöltődtek korrupcióellenes tartalommal is, Victor Ponta ellen hónapok óta okirathamisítási vádak fogalmazódtak meg, de nem csak őt, hanem az ellenzéket is kritizálják.
buka
Ismét utcára vondultak a román tüntetők, követelve a hétvégi diszkótűz tragédiájában felelősségre vonhatók előállítását. A tüntetők egyik jelszava “a korrupció öl” lett, ugyanis nem csak a Victor Ponta ellen felmerült okirathamisítási és korrupciós vádak miatt vonultak utcára – az indulatok a tűzeset után csaptak fel -, hanem a teljes politikai elit megtisztulását is várják a tüntetők, ugyanis szinte mindegyik politikai pártot értek korrupciós vádak.
A tüntetők egyúttal a parlament feloszlatását és új választásokat követelnek, “huszonhat éve felváltva loptok” jelszavakkal vonultak utcára. Az eddigi becslések szerint ma csak Bukarestben eddig 30 ezren vonultak utcára, de más városokban is tüntetnek. “Nem vásároltok meg két lemondással” – skandálják sokan a Székelyhon.ro tudósítása szerint, a tömeg nem elégedett meg a Victor Ponta miniszterelnök és helyettesének lemondásával.
(HVG)
Bal-Rad komm: Hát igen! Az “oláhok” gondolatait NEM TUDJA ELTERELNI A MIGRÁNSÜGY olyan dolgokról, amik foglalkoztatják a köznépet. Mint pl. a korrupció!
NÁLUNK-pedig lassan már két hónapja élő-eleven migránst nem is látott még Toroczkai mezőőrsége sem-a döbrögista horda MINDEN DOLOGRÓL SIKERREL TOLJA ÁT A KÖZBESZÉDET a migránsproblémára. A magyarok már semmi mással nem hajlandók foglalkozni, csak a DÖBRÖGISTÁK ÁLTAL MEGHATÁROZOTT TÉMÁVAL! Ez pedig a muszlim migránsroham Európa ellen.
Ez a muszlim migránsroham Romániát is éppúgy fenyegeti, mint Magyarországot! Csak ott nincs kétharmados kórus, amely csak egy nótát hajlandó fújni! Így aztán a népek más dolgokat is észrevesznek.