2015. május 10., vasárnap

Brazília orosz légvédelmi komplexumot vesz

Pancir-Sz1 hidfo.ru
Brazília védelmi minisztere, Jaques Wagner bejelentése szerint hivatalos úton is igényt nyújtanak be Oroszország számára a Pancir-Sz1 légvédelmi rendszer megvásárlására.
Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes szombaton jelentette be, hogy már 2019-ig kialakult a Pancir-Sz1 exportjának várólistája. Brazília azonban korábban beszerezné a légvédelmi rendszert, kérését pedig arra alapozza, hogy a kormánynak korábban már volt erre vonatkozó szándéka – amit jeleztek is az orosz félnek -, és mindössze az anyagi mozgástér csökkenése, gazdasági problémák miatt kellett elhalasztaniuk az üzletet.
Wagner elmondása szerint nemrég beszélt ez ügyben az orosz nagykövettel, és nemsokára benyújtják a hivatalos kérelmet, majd megkezdődnek a tárgyalások az árakról. Brazília az idei költségvetési átalakítások ellenére is megvenné a légvédelmi rendszert, és már az első üzlet eredményeként 3 üteget helyeznének működésbe, mintegy 50 milliárd rubel értékben.
Az Amerikai Egyesült Államok mostanra közvetlen Oroszország határai mentén telepíti saját rakétarendszereit, és a NATO jelentős haderő-összpontosítást folytat az orosz határ mentén. Oroszország biztonságpolitikája ennek megfelelően módosul; többek között az Egyesült Államokhoz közeli országokban megkezdi saját műholdas helymeghatározó rendszere földi központjainak építését, újra feléleszti a Kubával folytatott katonai együttműködést, és fokozza a fegyvereladásokat dél-amerikai országok számára.

http://hidfo.ru/2015/05/brazilia-orosz-legvedelmi-komplexumot-vesz/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése