2015. május 10., vasárnap

Donbasszban mára virradóan tűzijátékok voltak. Volt benne-este-látványos ünnepi, és jónéhány helyen kevésbé látványos, és nem ünnepi.

A látványos és örömködő tűzijátékokat a “Győzelem Napja” ünnepségsorozata esti lezárásaként a Népköztársaságok rendezték.
A kevésbé látványos, és egyáltalán nem ünnepit a valcmanista latortüzérség prezentálta.
A Luhanszki Népköztársaság területén valamivel több mint félszáz ilyet rendeztek Nyalókakirály latorjai.
A Bakmutka autópályán a 29. számú blokkposztot ágyúzták.
Zsjelobkát, Szokolnyikovot, Szmelot, a Vjeszelaja Gorat, Sztanyica Luhanszka környékét, Nyikolajevka, Pionyerszkoje, Pankovka, Bolotennoje, Vjeszelenkoje környékét. A 31. blokkposzt vidékét, valamint Zolotojet.
Krasznyij Pahar, Troickoje és Szanzsarovka is a szórásuk alatt volt mára virradóan.
Ugyanakkor-bármennyire is hihetetlennek tűnik a dolog, a Donyecki Népköztársaság területén harci vonatkozású esemény nem történt. Legalábbis említésre méltó nem.
Peszkiben már-már zavarólag hatott, hogy ha óránként valamelyik fél eleresztett egy aknagránátot.
A donyecki repülőtére egész éjjel mindössze kettő latorgránát csapódott be, és ezt az ott tanyázó népköztársaságiak kimondottan zavarba ejtőnek minősítik. Állítólag többen megpróbáltak aludni, de ilyen nagy csendben ez lehetelennek bizonyult.

Megérkezett a kényelmes, könnyű, nyári”hadidivat” Ki is lett próbálva gyorsan. Motorola szerint igen praktikus és biztonságot nyújtó viselet.
“Délvidéken” is nyugalom honolt mára virradóan. Még tán’ pisztolylövés sem dörrent Sirokino környékén. A harcokhoz szokott népfelkelők szerint “kétségbeejtő” ez a nagy csend.
“Amíg lövöldözés volt, tudtuk hogy velünk foglalkoznak, és nem újabb gonoszságokon törik a fejüket! De most ezek lehet hogy valamire készülnek!”-vélekednek a milicisták.
https://balrad.wordpress.com/2015/05/10/donbassz-harci-hirei/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése