Terrorista csoportok további merényleteket terveznek Európa-szerte, sporteseményeket, turisták által látogatott helyszíneket, éttermeket és a közlekedést fogják célba venni – írja az amerikai külügyminisztérium.
További merényletek veszélyére figyelmeztette az Európába utazó amerikai állampolgárokat kedden az Egyesült Államok külügyminisztériuma.
bga
“Terrorista csoportok további merényletek elkövetését tervezik a közeli jövőben Európa-szerte, sporteseményeket, turisták által látogatott helyszíneket, éttermeket és a közlekedést vesznek célba” – írják. Felszólítják az amerikaiakat, hogy legyenek éberek, amikor nyilvános helyekre mennek, vagy tömegközlekedésen utaznak, kerüljék a zsúfolt helyeket, és különösen óvatosak legyenek vallási ünnepek idején, továbbá a nagyszabású fesztiválokon és eseményeken. A kiadott figyelmeztetés a június 20-ig terjedő időszakra vonatkozik, tekintettel a Franciaországban június 10-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra. Nem sokkal a figyelmeztetés előtt a New York-i rendőrség terrorellenes részlegének vezetője, John Miller megerősítette, hogy az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a rendőrség küldöttsége egy napon belül Brüsszelbe utazik, hogy részt vegyen a keddi terrortámadást követő nyomozásban. Miller a lépést azzal magyarázta, hogy az Iszlám Állam szervezete által elkövetett robbantásos merényletek sebesültjei között amerikai állampolgárok is vannak. Keddi havannai sajtótájékoztatóján Barack Obama elnök határozottan elítélte a brüsszeli robbantásokat, azt mondta, hogy a világnak össze kell fognia a terrorizmus elleni harcban. A Fehér Ház közölte, az elnök telefonon beszélt Charles Michel belga kormányfővel, és biztosította őt arról, hogy az Egyesült Államok kiáll Belgium, az Európai Unió és a NATO mellett, és felajánlotta Washington segítségét a nyomozáshoz. Obama emellett elrendelte, hogy a brüsszeli merényletek áldozatainak tiszteletére az Egyesült Államokban eresszenek félárbocra minden amerikai zászlót szombatig.
(faktor)
Bal-Rad komm: Minden épeszű európai tudta, hogy előbb-utóbb LESZ/LESZNEK terrorakció/k Európában! Azt is tudjuk, hogy TOVÁBBRA IS LESZNEK! Sok-sok európai ember halálát, megnyomorodását okozva! Adott ehhez minden feltétel! “Hála” a muszlim szélsőségeseknek, “hála” az ISIS-nek! Amit az amerikai Káin bélyege fialt a világra, és amelynek terroristáit a Nagy Filantróp-szintén amerikai” Soros Tours utaztatott Európába, akiket pedig az USA Nagy Barátnője, a Germán Ribanc kívánt meg!
-De az USA mintha látnoki képességekkel lenne megáldva! Látták ők előre a törökországi robbantásokat is! Látják már most az elkövetkező európai terrorakciókat is! Lehetséges, hogy nem csak néhány épeszű amerikai rakja logikai sorrendbe a történéseket és lehetőségeket?
Lehet hogy néhány “csendes amerikai” EGÉSZEN KONKRÉT ISMERET BIRTOKÁBAN VAN? Akik GONDOS SZÜLŐKKÉNT FIGYELIK SZÜLEMÉNYEIK MINDEN LÉPÉSÉT?
-Semmi vész! Az USA félti Európát! És ha SZÜKSÉGÉT ÉRZI, “MEG IS FOGJA VÉDENI”!
Az USA erre készen áll! A vészhelyzetbe került Európa pedig kap a “segítő-óvó” kéz után! És hálás lesz! Nagyon hálás!