szme
Szíria területén tegnap hat helyen zajlottak jelentősebb összecsapások. Ezek végeredménye úgy foglalható össze, hogy kormányerők-martalócok 6:0
Palmüránál már a fajsúlyosabb hangszerek is megszólaltak a kormányhadsereg “rezesbandájában”! Es Suhne falu mellett történt a dolog. Utána a szír légierő fokozta az élvezeteket. Az ISIS-horda nagy bánatára, és még nagyobb fájdalmára.
Némi vigaszt jelenthet Palmüra banditái számára, hogy a “Palmüra háromszögben” a kormányhadsereg tüzérsége “célkeresés” közben baráti tüzet lőtt.
pma
Ebben 17 tengerészgyalogos halt meg. Al Rahmon parancsnokukkal az élükön. “6 másik katona megsebesült.Ekkora pusztításra az utóbbi időkben az ISIS egyáltalán nem volt képes.
Deir ez-Zor felszabadított részébe megérkezett tegnap a szír kormány és Oroszország humanitárius segélyszállítmánya. Segélyosztás közben az ISIS legyalulása zavartalanul zajlott tovább.
Latakia tartományban a csúfos kudarcot vallott Jebel Kalgat térségbeli dzsihadista “offenzíva” otán a turkomán pribékek és a “Dzshebhat an-Nuszra” túlélő latorjai sebeiket nyalogatva leselkednek Törökország felé! Jó lenne valahogy átevickélniük a határ túloldalára. A biztonságba.
Daraa, Hasaka és Aleppo tartományokban is vásolnak a terroristák.
Ma reggel az orosz légierő is akciózgatott egy kicsit. Elsősorban is Hama tartományi székhely keleti negyedei, és Raqqa város nyugati térségei fölött rendezett légi féregirtózást. Ezeken a helyeken is az ISIS jajong!
Az Aleppo tartománybéli Ain el-Harb településnél a szír hadsereg lekapcsolt néhány an-Nuszra banditát. A jeles uraknak oroszlánrészük volt a szír-török határon lelőtt SzU-24 es repülőgép pilótájának lemészárlásban, valamint a gép személyzetének kimentésén munkálkodó Mi-8-as helikopter elleni támadásban, amelyben szintén elesett egy orosz katona.
A bűnbanda tagjai akkor átsurrantak Törökországba! De hát a tettes visszatér a bűncselekmény színhelyére, és…! Hát most is ez történt! Aztán így jártak…!

A többiről talán jobb is ha nem tudunk! Lehetnek fogalmaink…

http://www.balrad.com/2016/03/23/sziria-91/



Deir ez-Zorban egy belga “származású” martalócvezért fektettek ki tegnap. Salahiddeen Al-Beljiki Szíriában ISIS-zászló alatt edzett az európai műveletekre. Sayaf al-Baqaw alvezére társaságában, aki születésekor is mórként lett törzskönyvezve. Közvetlen főnökével együtt pusztult ez az egyed is.
A dél-szíriai Daraa tartományban tegnap jobbára a martalócbandák egymással marakodtak. A “Yarmouk Mártírjainak Brigádja” és az an-Nuszra pribékjei irtották egymást nagy bőszen. A nevető harmadik-az ISIS-pedig bevonult a civakodás közben meggyengült védelmű latorvárba-Inkhil városába.
ink
Tegnap késő este visszavonták azt a jelententést, miszerint Palmüra egészébe bevonult volna a kormányhadsereg. A pontosítás szerint a “Palmüra háromszög” teljes egészét számolták fel.
ptk
Az ősi romvárosból az ISIS kimenekült, és a szír hadsereg hatezer katonája áll készenlétben a Palmürába való bevonulásra.
Raqqa martalócait tovább támadta és pusztította az orosz légierő

http://www.balrad.com/2016/03/24/sziria-92/