A DNR katonai szóvivőjének vérfagyasztó adatainak közlése előtt jelezzük: Eduard Baszurin CSAK a Donyecki Népköztársaság területén történő dolgokra szorítkozik.
Ma március 22-e van, 2016-ban. CSAK EBBEN A HÓNAPBA-AZ EDDIG ELTELT 22 NAPBAN- VALCMAN 186 KATONÁJA HALT MEG A HARCOKBAN (és nem harcokban) TÖBB MINT HÁROMSZÁZ MEGSEBESÜLT!
A legnagyobb veszteséget Jaszinovatajánál könyvelheti el a kijevi junta ordashada.
Eduard Baszurin elmondta, hogy a TŰZSZÜNETI VESZTESÉGEK MIATT az ukrán katonák egyre több helyen tagadják meg a harcparancsot! Így tett tegnap az Artyemovszkban állomásozó 54. lövészzászlóalj állománya is-számolt be Eduard Baszurin.
A DNR katonai szóvivője arról is beszámolt, hogy az Avgyejevka ukrán megszállás alatt lévő részében található tüdőbetegeket ápoló kórházából a kijevi junta martalócai a betegeket ma délelőtt egyszerűen elzavarták! “Takarodjatok haza megdögleni!”-felkiáltással tették mindezt. A latorkülönítményt is megnevezte Baszurin: a 90. légiszállítású dandár 81. zászlóaljának pribékjei követték el ezt az emberiség ellenes bűncselekményt.
Az orosz Védelmi Minisztérium sajtószolgálata bejelentette, hogy a mai napon harckészültségi “szintfelmérés” céljából teljes harckészültségbe helyezték a moszkvai, a tulai, az ivanovoi, és az uljanovszki légideszant egységeket. A teljes harckészültségbe helyezési móka harmincezer katona álmát zavarta meg. De megmozgattak 3800 darad technikát is, és valamivel több mint száz repülőgépet.
Reagált Anatolij Gricak kijevi SZBU-főnök Moszkvát a brüsszeli merényletek megszervezésével vádoló hülyeségeire Medvegyev miniszterelnök. “Ez hülye!”-fejtette ki a véleményét eléggé röviden, de találóan Medvegyev.

Az orosz külügy szóvivője már kissé bővebben fejtette ki a minisztérium nem hivatalos állásfoglalását Gricak vádjairól. Ez nagyon hülye…!” Kb. így lehet összefoglalni Zaharova külügyi szóvivő véleményét, aki egyúttal részvétét is fejezte ki a merényletekben elhunytak hozzátartozóinak.


http://www.balrad.com/2016/03/22/tolunk-keletre-3/