2016. március 22., kedd

Az Iszlám Állam fővárosa Brüsszel lett? – Az Aszimmetrikus Háború újabb támadó hadműveletei Belgiumban

CeJ00kGUIAAKrF9
Míg a csaliként feldobott link ifjonccal; Abdeslammal voltak elfoglalva belga rendőrök, naivul azt gondolván, hogy elfogták az egyik dzsihádista parancsnokot, – addig a többiek, a valódi dzsihádisták, az Iszlám Állam Európába települt harcosai, szép csendben előkészítették az újabb támadást, – ezúttal az az Unió szíve ellen.
Megint úgy csináltak hülyét a belga rendőrségből, ahogy nekik tetszett. Pontosan azért, mert a belgák is elkövették azt a gyakran ismételt hibát, hogy lebecsülték az ellenséget.
Régi és típusos hiba, s mindig súlyosak a következményei, ahogyan most is. De a nagyobb gond ennél a dzsihádista terroristák népi támogatása, a muszlim bevándorlók között. A múlt héten, kis híján lázadás tört ki a brüsszeli Molenbeek negyedben, mikor razziáztak a belga rendőrök, Abdeslam után kutatva. Muszlim nők gyalázták a rendőröket, ordítottak, rikácsoltak, hergelték a férfiakat… S ez is elég típusos, gyakran láttunk már ilyet máshol is.
Komoly gond még, hogy a fősodratú média, a hivatalos tájékoztatásokat követve, –  még mindig bosszúhadjáratról beszél, – Abdeslam elfogása miatt. Holott egyre nyilvánvalóbb, hogy Abdeslam szerepe egy előre megtervezett figyelemelterelés volt. Az érett és ravasz háttértervezők, akik ennek a támadó háborúnak magát az agyát jelentik, – mindvégig a háttérben maradtak, s maradnak továbbra is.
Már hetekkel ezelőtt megírtuk; Aszimmetrikus Háború folyik Európa ellen, s ez, ami ma történt Brüsszelben, ennek a háborúnak a tipikus jellemzője.
CeJslLzXIAAAqjb

Szemtanú: a robbanás leszakította a repülőtér várótermének álmennyezetét

Brüsszel, 2016. március 22., kedd: Nagy erejű robbanás rázta meg brüsszeli repülőteret, amely leszakította a váróterem álmennyezetét és megrongálta a vízvezetékeket. A padlót vízzel keveredett vér borította – mondta egy Genfből érkező utas a Zaventem nemzetközi repülőtéren kedden.
Hozzátette: szinte alig értek be az épületbe, amikor a robbanás történt.
A szemtanúk szerint lövések is dördültek és arab nyelvű kiabálások hallatszottak közvetlenül a kettős robbanás előtt – írta korábban a La Derniére Heure című belga napilap.
Egy várakozó utas elmondása szerint a robbanás pillanatában embereket emelt a magasba a detonáció, majd úgy estek vissza a földre, akár a zsákok.
Egy idősebb asszony beszámolója szerint megcsonkított testek feküdtek mindenütt.
“Kegyetlen volt! Leszakadt a tető, és mindenhol sérült emberek feküdtek. A táskák szanaszét hevertek a földön. Vérfoltok voltak még a falakon is” – mondta egy másik várakozó.
“A törmelékben járkáltunk. Olyan volt, mint egy háborús filmben” – tette hozzá egy fiatalember.
CeJvGq9W8AAtDKg
Az uniós intézményekhez közeli Maelbeek metróállomáson a tűzoltóság illetékesének beszámolója szerint tízen haltak meg a reggeli robbantásos merényletben és sebesültek is vannak. Sajtójelentések szerint a halálos áldozatok száma eléri a tizenötöt.
A metrómegálló bejárata közelében a mentőalakulatok rögtönzött központot hoztak létre egy helyi bárban. A helyszínre érkező rendőrök biztonsági kordot vontak a metró bejárata köré.
“A metró éppen elindult a Maelbeek megállóból, amikor nagy robbanást lehetett hallani. Rengetegen voltak a metrón, azonnal kitört a pánik” – mondja egy 32 éves fiatalember, akinek súlyosan megsérült az arca a detonáció következtében.
Az egyik helyszínen tartózkodó riporter arról számolt be, hogy többen véres arccal menekültek a metrómegállóból. Két embert hordágyon azonnal elszállítottak.
A detonációt követően többen a síneken futva menekültek el az állomásról. A metró lejáratánál sokáig fekete füst gomolygott a helyszínen lévő újságírók beszámolói szerint.
A brüsszeli tömegközlekedési vállalat (STIB) bejelentette, hogy lezárták az összes metróállomást, és leállították a teljes tömegközlekedési hálózatot a belga fővárosban. A főbb vasútállomásokat és a közúti közlekedési alagutakat is lezárták Brüsszelben.
Sajtóértesülések szerint gyakorlatilag lezárták a határokat is.

CeJvBUrWAAAs6OiBelga kormányfő: “megtörtént, amitől tartottunk”

“Megtörtént, amitől tartottunk, sötét nap ez Belgium számára” – jelentette ki sajtótájékoztatóján Charles Michel belga kormányfő a kedd reggeli brüsszeli terrortámadásokra utalva.
A miniszterelnök elítélte a “gyáva és erőszakos, válogatás nélküli” támadásokat, és arról számolt be, tisztában vannak vele, hogy “sok a halott, és sokan megsebesültek” a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomásnál elkövetett három robbantásban. A kormányfő elmondta, hogy a sebesülteket kórházba szállították.
“A merénylők egész Európa ellen támadást intéztek” – mondta a kormányfő, és leszögezte, hogy a tragédia ellenére higgadtságra és szolidaritásra van szükség.
Charles Michel közölte, hogy megerősítik a katonai jelenlétet a belga főváros utcáin. Mint mondta, a kormány számára az állampolgárok biztonsága a legfontosabb.
Korábbi hírek szerint 225 katonával erősítették meg Brüsszel védelmét.
A helyi sajtó hírei szerint fokozott biztonsági intézkedéseket rendeltek el a nukleáris létesítményeknél is.
Egyes hírek szerint terrorveszély miatt teljesen lezárták Belgium határait. A belváros felett helikopterek köröznek, a tömegközlekedési hálózatot teljesen leállították, és lezárták a vasútállomásokat is. A telefonvonalak nem működnek Brüsszelben.
Jan Jambon belga belügyminiszter délelőtt bejelentette, hogy az országban elrendelték a legmagasabb, negyedik szintű terrorkészültséget.
Frédéric Van Leeuw, a belga szövetségi ügyészség vezetője mindhárom brüsszeli robbantást terrortámadásnak minősítette, és elmondta, hogy az egyik repülőtéri detonációt nagy valószínűséggel öngyilkos merénylő okozta.
Az uniós állam-, illetve kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnöke élesen elítélte a brüsszeli terrortámadásokat és őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Donald Tusk közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy megrendítették a számos ártatlan ember életét követelő robbantások.
Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője sajtótájékoztatóján kijelentette: ez egy rendkívül szomorú nap Európa számára.
A legfrissebb hivatalos közlések szerint huszonhat halálos áldozatot követeltek a két helyszínen elkövetett robbantások, 136 ember pedig megsebesült.
CeJyeCSWEAAPMmp

Az ISIS fővárosa Brüsszel lett? – Az Iszlám Állam hívei ünneplik a merényleteket a közösségi hálókon

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet hívei a közösségi hálókon ünnepelték kedden a brüsszeli robbantásokat; az ISIS maga nem adott ki közleményt a támadásokkal kapcsolatban.
“Úgy látszik, az Iszlám Államban (harcoló) testvéreink elhagyták Moszult és Rakkát, és áttették a fővárost Brüsszelbe” – áll egy arab nyelvű Twitter-üzenetben.
“A minap elfogták (a párizsi támadások fő szervezőjének számító) Salah Abdeslamot, ma meg már meg is bosszulták őt a társai. Az Iszlám Állam üzenete az ellenségeinek egyértelmű: nem hagyunk békén titeket!” – írta a milícia egy másik támogatója.
A brüsszeli merényletek kapcsán egy szimpatizáns azt írta: “Ha a hitetlenek muzulmánokat bombáznak, azt terrorellenes harcnak hívjátok, de ha az Iszlám Állam hitetleneket öl meg, arra azt mondjátok: terrorcselekmény.”
A belga hatóságok időközben terrorcselekménynek minősítették a Brüsszelben történteket, arról azonban mindeddig nem tettek jelentést, hogy ki állhat a támadások hátterében. A robbantásokat még egyetlen szervezet sem vállalta magára.
MTI – SzRTI – Képek: Twitter
Teljes fotóalbum:























Több német menekülttáborban ünnepeltek a migránsok a brüsszeli támadás hírére

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet menekülttáborokban lévő hívei Allah Akbar felkiáltásban törtek ki a brüsszeli terrortámadások hírére- állítják németországi források

Az ISIS hívei a közösségi oldalakon nyíltan ünnepelték a brüsszeli robbantásokat. A szervezet maga nem adott ki közleményt a támadásokkal kapcsolatban.
“Úgy látszik, az Iszlám Államban harcoló testvéreink elhagyták Moszult és Rakkát, és áttették a fővárost Brüsszelbe” – írta egy szimpatizáns arab nyelvű Twitter-üzenetben.
“A minap elfogták (a párizsi támadások fő szervezőjének számító) Salah Abdeslamot, ma meg már meg is bosszulták őt a társai. Az Iszlám Állam üzenete az ellenségeinek egyértelmű: nem hagyunk békén titeket!” – írta a milícia egy másik támogatója.
A brüsszeli merényletek kapcsán egy szimpatizáns azt írta: “Ha a hitetlenek muzulmánokat bombáznak, azt terrorellenes harcnak hívjátok, de ha az Iszlám Állam hitetleneket öl meg, arra azt mondjátok: terrorcselekmény.”
A belga hatóságok időközben terrortámadásnak minősítették a brüsszeli robbantásokat. Azt viszont még nem jelentették, hogy ki állhat a támadások hátterében. A robbantásokat még egyetlen szervezet sem vállalta magára.
(Forrás: MTI)
Bal-Rad komm: Azóta viszont az ISIS magára vállalta a terrorakciókat. Úgyhogy nyugodtan lehet hálálkodni a szülőatya McCainnál, és a torzót örökbe fogadó, és Európába invitáló Germán Ribancnál.

Nem kevésbé persze az EU Ügyintézőinél, akik oly nagy lelkesedéssel tesznek kedvére Sorosnak és társainak.
Bundesmutti pedig a mai Nagy Nap alkalmából tortával hízeleghet örvendező megkívántjainak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése