2016. március 22., kedd

Brüsszel-egyenes-élőben!

Nem mondhatni, hogy a belga főváros ma a nyugalom szigete! Robbantások a repülőtéren, robbantás a metroban.
Ezidáig a rendőrség egy halálesetett jelentett, ám kósza hírek már eddig 16 halottról szólnak! A sebesültek számát sok tucatra teszik.
Ami ma Brüsszelben történt, annak bizony fele sem tréfa! Merényletek ezek a robbantások a javából. A belga hatóságok a legmagasabbra, 4-esre emelték országszerte a riasztási szintet.
Az EU “pánikol”! Szinte minden eddigi elemzés egybevág atekintetben, hogy összefüggés van a közelmúltban likvidált és elfogott muszlim terroristák ügye, és a mai robbantások között. Kezdenek éledezni a Germán Ribanc megkívántjainak vadabb egyedei.
http://www.balrad.com/2016/03/22/brusszel-egyenes-eloben/

A legfrissebb hírek szerint legalább 25 halálos áldozata van a mai brüsszeli robbantásoknak, lövöldözésnek. Ezidáig már legkevesebb száz sebesültről beszélnek. Köztük van két honfitársunk is.

A belga főváros élete teljesen megállt. A rendőrség felszólította a népeket Brüsszelben, hogy ne menjenek ki az utcákra, ne telefonáljanak. A tömegközlekedés tíz órára teljesen leállt. Alaposan megritkult a közúti forgalom is. A kereskedelmi egységek pánikszerű gyorsasággal bezártak, az utcák elnéptelenedtek. A légiközlekedést már a reptéri robbantást követően felfüggesztették.
Telefonálni alig-alig lehet, mintha a GSM-rendszer is megbénult volna. Az EU-intézményei közelében jószerével csak rendőrök meg katonák láthatók. Terrortámadásról ezidáig a belga rendőrség nem beszélt, csak öngyilkos merényleteket említ. A reptéren robbanóövekre bukkantak. Háromra. A gazdik valószínűleg meggondolták magukat. Szerencsére.
Az EU több tagállamában is terrorriadót fújtak. Ártándtól a Vizcayai-öbölig, Norvégia északi csücskétől Leszbosz szigetéig rettegi Európa a terroristákat.
Nem kivétel a biztonsági intézkedések alól ORSZÁGUNK SEM! Döbrögi parancsára Sintér Satya intézkedett. A Ferihegyi repülőteret csak áteresztő pontokon lehet megközelíteni!
HATÁRAINKON (a déli kivételével) GOND NÉLÜL JÖHETNEK-MEHETNEK AKÁRMILYEN SZÁNDÉKÚ EGYÉNEK!
Vajon eljut-e qrmányunk arra a felismerésre, hogy csakis teljes határzárral és vízumkényszerrel lehet föltartóztatni a terrort? (Hacsak le nem késtünk már erről is! Hiszen ez az Abdeslam-nevű lekapcsolt lator úgy járt-kelt Budapestre, mint rendes ember a munkahelyére!)
Néhány terrorista képes megbénítani Európát! Köszönet a Germán Ribancnak!

http://www.balrad.com/2016/03/22/teljes-vedelem-abszolut-biztonsag/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése