A tegnap Kafr Saghir falu északi részében körbezárt martalócok mindegyikével végeztek a kormányerők.
Deir ez-Zor a jelentések szerint hihetetlen mérvű mészárlás helyszíne volt tegnap. Az ISIS latorhorda a város északi és déli kerületeiben egyszerre indított támadást a kormánycsapatok ellen. Ezekben tucatnyi öngyilkos bandita vezette autóbombák vitték volna a prímet. Ugyan a katonai alakulatoknak nem tudtak ártani, viszont sok civil meghalt.
dezo
A részletek ismertetése nélkül: kb. két óra hosszat tarthatott a martalócattak, mire kifulladt. Egybehangzó vélemények szerint az ISIS latorhorda Deir ez-Zorban a polgárháború kezdete óta a legnagyobb latoregyedveszteségét szenvedte el. “Ameddig a szem ellát, mindenfelé banditahullák!” Becslések legalább ezer bűnöző pusztulását feltételezik.
Homsz tartománban úgy vélik, hogy a hét végére fölszámolják a kormánycsapatok Palmüra minden pribékfészkét, és megtörténik az ősi romváros féregtelenítése.
pmra
Ráadásul menekülési lehetőségük Raqqa felé megszűnt.
Hama és Latakia tartományokban a “Dzshebhat an-Nuszra” “erőt gyűjt”! Erre viszont felfigyelt az orosz-szír légipáros. A Hmeymim légibázis ismét teljes kapacitással működik.
http://www.balrad.com/2016/03/22/sziria-90/