2015. február 19., csütörtök

Donbasszban lassan visszatér az élet a “normális kerékvágásba”!

akv
Már csak “a szaft kitörlése van hátra a gyjebalcevoi katlan üstjének aljáról”. Az amerikai “Delta”, a lengyel “ABS Othago” és az ugyancsak amerikai, de az állami Speciális Erők martalócainak a levadászása.
véresdoll A népköztársaságiak élve szeretnének minél több bérgyilkost kézre keríteni. Közelebbről meg nem nevezett helyszínekre szorították be őket, és izolálták el teljesen ezeket a tavaly július óta Gyjebalcevo környékén garázdálkodó féregszerzveződéseket. Minden valószínűség szerint a három minikatlan az, ahol körbe vannak véve. Fascsovkánál, Olhovatanál, és Verguljevkánál.
Az már most bizonyosnak látszik, hogy ezek a kiválóan felszerelt, jól abrakolt nagyképű pribékek bebizonyították: teljességgel alkalmatlanok európai körülmények között, európai mentalitású ellenféllel szemben sikert elérni. A nagyjából 1000-11000 fősre becsült bandihorda felszámolása pedig ezeknek a bűnbandáknak a történelmi veresége lesz! Létrehozásuk óta ilyen mértékű kudarcot még soha-sehol nem voltak kénytelenek elkönyvelni! Merthogy a totális kudarcuk már szinte csak órák kérdése!
A katlan területén ma összesen mintegy 400 valcmanista adta meg magát a népköztársasági erőknek.
Donyecktől északnyugati irányból-Avgyejevkából és Gladovkából-Valcman latorjai nehéztüzérséggel lőtték Donyeck “Október”, “Kijev”, és “Petrovszkij” és “Kujbisev” kerületeit.
Makejevka és Gorlovka is latortüzérségi támadást élt át ma több alkalommal is.
Sztarobesevonál a népköztársaságiak állásait aknavetőkkel lőtték a megszállók.
Peszkinél ismét bepróbálkoztak a martalócok. Ismét rajtavesztettek.
Mironovka, Luhanszkoje és Szvetlodarszk környékén csoportosulnak Valcman pihent martalócai Donbassz ellen.
Mariupol környékén-Sirokino-térségében-tüzérségi összecsapások kezdődtek ma délelőtt. Még este is tartott a lövöldözés.
Csjermalik-térségében csatározások voltak.
Nyalókakirály Kijevben a Boriszpol reptéren nagy melldöngetés közepette bejelentette: “Ukrajna Gyjebalcevonál megszégyenítette Oroszországot!” “Teljes mértékben uraljuk Gyjebalcevonál a helyzetet, és új vonalakat építünk ki. Újabb és újabb helyeken vetjük meg lábunkat! Katonáink morálja a legmagasabb, és már tudnak harapni! Új Cselekvési Program lett kidolgozva Dél-Kelet-Ukrajnára!”-hőbörgött Valcman.
boris A népköztársaságiak fogságába esett Munkácsi 128. Hegyivadász-dandár hadnagya ledöbbent a hír hallatán, miszerint Nyalókakirály az “Ukrajna Hőse” plecsnit adományozta a dandár parancsnokának, Szergej Septalonak.
Igor Poddubno dühöngve mesélte, hogy ugyan egy darabig látták a derék parancsnokot, ám amint “melegre fordult a helyzet” “Ukrajna Hőse” villámgyorsan fölszívódott. Minket-a társulatát-ott hagyott kommunikációs eszközök és ellátmány nélkül. Mentette az irháját, mert félt, hogy fogságba esik! Mi viszont semmit nem tudtunk arról, hogy milyen veszélyes a helyzetünk. Csak amikor a milicisták jelezték hogy körbe vagyunk zárva, akkor fogtuk fel a baj mértékét. És ez az ember kapott kitüntetést a “bátorságáért, a hősiességéért, és a szakmaiságáért?” Hihetetlen-morogta a hadnagy.


https://balrad.wordpress.com/2015/02/19/donbasszban-lassan-visszater-az-elet-a-normalis-kerekvagasba/


Amerikai terepjárót találtak a népfelkelők Debalcevoban

Az APTN nemzetközi hírügynökség tudósítói Debalcevo ostroma után megszólaltatták a városba bevonuló milícia tagjait. A Donyecki és Luganszki Köztársaság fegyveres erői hatalmas hadizsákmányt tudhatnak magukénak, miután a városba szorult ukrán hadsereg nem tudott kitörni, a kijevi erők sem tudták áttörni az ostromgyűrűt, így az ukránok csak fegyverletétel árán hagyhatták el a várost. Az otthagyott készletek mind a népfelkelők birtokába jutottak. Mint kiderült, volt köztük Humvee amerikai páncélozott terepjáró is.
Hídfő.net.ru | Humvee Debalcevo
http://www.hidfo.net.ru/2015/02/19/amerikai-terepjarot-talaltak-nepfelkelok-debalcevoban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése