hólepte
A legfrissebb ma reggeli jelentés szerint a gyjebalcevoi katlanjónéhány települése (Ольховаткa, Еленовка, Александровск, Грозный, Красный Пахарь, Савельевка, Булавинка, курган Могила Острая) Olhovatka, Jelenovka, Alekszandrovszk, Groznij, Krasznyij Pahar, Szaveljevka, Bulavinka, és a Mogila Osztraja latormentesítve.
No meg természetesen Gyjebalcevo. A reggeli jelentés szerint Csjernuhino és környéke is “tiszta levegőre” ébredt.
(Камышатка, Оленовка, Прибрежное, Полевое, Булавино, Данилово) Kamüsatka, Oljenovka, Pribezsnoje, Poljevoje, Bulavino, Danyilovo latorjaival még hátra van a leszámolás.
Mára virradó éjszaka Csjernuhinoban még voltak utcai harcok, ám hajnali három órára valcmanistamentessé nyilvánították a népköztársaságiak Csjernuhinot. (Itt még esetleges “utómunkálatokra” sor fog kerülni.)
Nyalókakirály tegnapi bejelentéséhez igazodva zajlik a kijevi junta erőinek “kivonása” a katlanból. Fegyvertelenül, rengeteg sebesülttel, és még több fogollyal.

A donyecki repülőteret azért mára virradóan is lőtte a latortüzérség Avgyejevkából.
Sirokino környékén aknavető párbaj volt az éjjel.
Az eddigi összesítés alapján nagyjából 2500-3000 valcmnista pusztult el idáig a katlanban, de ez egy nagyon óvatos becslés. Gyenyisz Pusilin tegnap késő esti bejelentése szerint a martalóchordák vesztesége nagyságrendekkel haladja meg a tavaly nyári ilovajszki katasztrófát.
Nyalókakirály latorerői haditechnikát kimenteni szinte semmit nem tudtak. Ráadásul saját csapdájukba estek. Minden hidat megsemmisítettek maguk körül, már csak egyetlen irányba, Mironovszkij felé lehetne számukra használható kivezető út. Azon viszont a népköztársaságiak várják őket tárt karokkal. Mint azt a 40 páncélozott latorjárműből álló konvojt, amely éjjel két órakor érkezett az egyetlen hídhoz. Megrakva különböző állapotú, de amúgy igencsak megviselt, kiéhezett zsoldosokkal. Akik kénytelen-kelletlen belátták: csak gyalogosan kelhetnek át a hídon! Fegyver nélkül.
(Ильинки)Ilinyki és (Комунны)Kommuni környékén még makascskodik néhány zsoldos.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/19/banyaszok-es-traktorosok-gyozelme/